Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνιαία κέρδη 9,4% για το δείκτη S&P 500

Τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου με μικτές τάσεις για τη Wall μετά την ανακοίνωση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης της Chrysler. Εντυπωσιακά μηνιαία κέρδη 8% για Dow, 12% για Nasdaq και 9,4% για S&P. Άνοδος στην Ευρώπη.

Τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου με μικτά πρόσημα για τη Wall μετά την επίσημη ανακοίνωση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης της Chrysler. Εντυπωσιακά μηνιαία κέρδη 7,3% για Dow, 12% για Nasdaq και 9,4% για S&P.

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο των τελευταίων 18 ετών ενώ Dow και Nasdaq τη μεγαλύτερη από το 2002.

Γενικότερα η σημερινή συνεδρίαση στη Wall χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις και από συνεχής εναλλαγές πρόσημων.

Ειδικότερα, το ισχυρό ανοδικό έναυσμα της Wall λόγω των ικανοποιητικών εταιρικών αποτελεσμάτων, σύντομα έδωσε τη θέση του σε περισσότερο συντηρητικές τοποθετήσεις από πλευράς επενδυτών, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Chrysler θα υπαχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Η πτώχευση της Chrysler αν και αναμενόμενη από καιρό, φαίνεται στο άκουσμα της είδησης να προβλημάτισε τους επενδυτές καθώς αυξήθηκαν οι εντολές πωλήσεων στους τίτλους των αυτοκινητοβιομηχανιών, ωθώντας τους δείκτες της Wall μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αρνητικό έδαφος.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι πιέσεις σε τίτλους αεροπορικών εταιριών καθώς τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων – που πλέον σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα αναφέρεται ως “νέος ιός της γρίπης”- αυξάνονται παγκοσμίως.

Επιπλέον, απογοητευτικά κρίθηκαν από τους αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Exxon Mobil (-2,8% )για το α’ τρίμηνο του 2009.

Κέρδη αποκόμισε συνολικά, ο τραπεζικός κλάδος μετά από εκτίμηση της Fidelity International ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας bull market με πρωταγωνιστή των χρηματοοικονομικό κλάδο στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, άνοδο της τάξεως του 1% σημειώνει η Citigroup, 3% η μετοχή της Bank of America και πτώση 1% JP Morgan.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων η απρόσμενη μείωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ δεν ήταν αρκετή για να διατηρήσει σε θετικό έδαφος τους δείκτες της Wall Street.

Στο μεταξύ, άνοδο 0,4% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 51,17 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν το κλείσιμο, το δικαίωμα της 3Ε εμφανίζει πτώση 2,3%, στα 15,96 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 2,2% στα 4,07 δολάρια. Αμετάβλητο σχεδόν το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,63 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.168,12 μονάδες με πτώση 0,22%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά 0,31%, στις 1.717,30 μονάδες. Χαμηλότερα 0,1% για τον S&P 500, στις 872,81 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,29% διαμορφούμενος στις 4.243,71 μονάδες. Ανάλογη σε εύρος η άνοδος στα χρηματιστήρια Φρανκφούρτης και Παρίσι. Κέρδη 1,38% για DAX 30 στις 4.769,45 μονάδες και υψηλότερα κατά 1,38% ο CAC 40 στις 3.159,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v