Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Anthony Bolton: Η bull market έχει ήδη αρχίσει

Ο Anthony Bolton της Fidelity πιστεύει ότι μια bull market στις μετοχές έχει ήδη αρχίσει και θα έχει «οδηγό» τις τράπεζες. Επιχειρήματά του, οι χαμηλές αποτιμήσεις και οι επενδύσεις – ρεκόρ στα money market funds.

Anthony Bolton: Η bull market έχει ήδη αρχίσει
Ο Anthony Bolton, πρόεδρος επενδύσεων της Fidelity International, δήλωσε ότι μια bull market στις μετοχές έχει ήδη αρχίσει και ότι οι χρηματοοικονομικές μετοχές θα «οδηγήσουν» τα επερχόμενα κέρδη.

Οι δηλώσεις του επενδυτικού «γκουρού» τροφοδοτούν το ράλι των τραπεζικών μετοχών στις σημερινές συναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι χαμηλές αποτιμήσεις υποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη που ξεκίνησε τον Μάρτιο είναι η αρχή μιας bull market, δηλώνει ο κ. Bolton, σημειώνοντας ότι τίθεται ευνοϊκά έναντι των χρηματοοικονομικών μετοχών, των κυκλικών καταναλωτικών, των τεχνολογικών και των μετοχών «αξίας» όπως λιανικό εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευές.

«Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι η bear market έληξε,» δήλωσε ο κ. Bolton στην τηλεόραση του Bloomberg. «Όταν υπάρχει έντονη ομοφωνία και είναι αρνητική΄, και παράλληλα οι θέσεις ρευστότητας είναι πολύ υψηλές, όπως γίνεται αυτη τη στιγμή, εγώ τάσσομαι στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο δείκτης MSCI World έχει υποχωρήσει 3,2% φέτος και διολίσθησε 42% πέρσι, με την χειρότερη εμφάνιση από το 1970 τουλάχιστον. Με αυτή την πτώση, ο συντελεστής τιμή-προς-χρηματιστηριακή αξία είναι 1,5% έναντι 2,4% που ήταν στις αρχές του 2008.

Οι επενδύσεις στα money market funds στις ΗΠΑ έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ και έχουν την δυνατότητα να τροφοδοτήσουν μια bull market στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Η άποψη του κ. Bolton έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του Nouriel Roubini, του «γκουρού» που περιλαμβάνεται στους οικονομολόγους οι οποίοι είχαν προβλέψει την ύφεση. Ο κ. Roubini είπε την περασμένη εβδομάδα ότι παραμένει «bearish», απαισιόδοξος δηλαδή, και ότι η οικονομική ανάκαμψη θα διαρκέσει «περισσότερο απ’όσο αναμένεται.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v