Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O κύβος ερρίφθη για Chrysler -Αιτείται χρεοκοπία

Η Chrysler θα ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας, υπό το Chapter 11 του κώδικα περί πτωχεύσεων, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις από το Λευκό Οίκο. "Ισχυρότερη μετά τη χρεοκοπία", δηλώνει ο B. Obama.

O κύβος ερρίφθη για Chrysler -Αιτείται χρεοκοπία
Η Chrysler θα ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις από το Λευκό Οίκο που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Η εταιρία θα αιτηθεί υπαγωγή στο Αρθρο 11 (Chapter 11) του κώδικα περί πτωχεύσεων, και στη συνέχεια θα αναδιοργανωθεί ώστε να δημιουργηθεί ένας βιώσιμος όμιλος.

Σε δηλώσεις του, ο Barack Obama τόνισε ότι προχωρά σε συμφωνία με την ιταλική Fiat, που αφορά αρχικά το 20% της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με το ποσοστό της Fiat να ενισχύεται σταδιακά έως το 35%.   

Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρά στα απαιτούμενα βήματα για τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκτιμώντας ότι η Chrysler θα βγει ισχυρότερη από το καθεστώς χρεοκοπίας.

Πηγές του πρακτορείου Bloomberg, αναφέρουν η επιλογή της χρεοκοπίας έγινε επειδή ορισμένοι πιστωτές της Chrysler δεν συμφώνησαν με τις προτάσεις επαναδιαπραγμάτευσης χρεών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v