Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κέρδη στη Wall λόγω τραπεζών και κατοικιών

Εύρωστα κέρδη στη Wall, με τον Dow να "κοιτά" τις 8.400 μον. και τον S&P τις 900. Tραπεζική ώθηση εν όψει stress tests, στήριξη από τα αυξημένα προσύμφωνα πώλησης οικιών. Κέρδη ευρωαγορών-κλειστό το Λονδίνο.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα κέρδη-ρεκόρ του Απριλίου.

Επιμέρους καλές ειδήσεις, όπως η αύξηση στων συνδρομητών της Sprint Nextel (+10%), δημιουργούν θετικά πρόσημα.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές, καθώς αναμένονται από μέρα σε μέρα τα τετλικά αποτελέσματα για τα «τεστ αντοχής» του κλάδου.

Σημαντική ώθηση προσφέρει στην αγορά η αισθητή αύξηση στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών τον Μάρτιο και η βελτίωση στις κατασκευαστικές δαπάνες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,10% στις 8.384 μονάδες, ο S&P 2,17% στις 896 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,87% στις 1.751 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 1,7%, ο S&P 1,3%, ενώ ο Nasdaq 1,5%.

Ορισμένοι πάντως αναλυτές φοβούνται ότι αυτά τα κέρδη θα αποδειχθούν εύθραυστα, ειδικά καθώς στηρίχθηκαν σε εταιρικά αποτελέσματα που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων. Ο Marc Pado της Cantor Fitzgerald, δήλωσε ότι οι αγορά κινδυνεύουν με διόρθωση και ότι ο Μάιος κατά βάση είναι λιγότερο εύρωστος χρηματιστηριακά από τον Απρίλιο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις οικιών και τις κατασκευαστικές δαπάνες Μαρτίου. Στον ευρύτερο στατιστικό ορίζοντα, όλα τα βλέμματα συγκεντρώνει η ανακοίνωση για την ανεργία την Παρασκευή.

Από το εταιρικό μέτωπο, οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς την Πέμπτη αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα για τα «τεστ κόπωσης» των χρηματοοικονομικών οίκων.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Bank of America και η Citigroup αναζητούν ήδη 10 δισ. δολ. έκαστη για να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις των τραπεζικών stress tests.

Η μετοχή της Citi ενισχύεται 4%, ενώ ανάλογη άνοδο εμφανίζει ο τίτλος της AIG.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η αγορά στο Λονδίνο παραμένει κλειστή λόγω αργίας, ενώ ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,22% και ο CAC στο Παρίσι 0,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v