Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EDF: Μελετά πώληση δικτύου διανομής Βρετανίας

Η EDF μελετά τα πλεονεκτήματα πώλησης του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού στην Βρετανία, καθώς θέλει να κάνει κάποιες πωλήσεις για να μειώσει τα χρέη που συγκεντρώθηκαν μετά από μια χρονιά δαπανηρών εξαγορών.

EDF: Μελετά πώληση δικτύου διανομής Βρετανίας
Η EDF, η κρατική κοινωφελής επιχείρηση της Γαλλίας, μελετά τα πλεονεκτήματα πώλησης του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού στην Βρετανία, καθώς θέλει να κάνει κάποιες πωλήσεις για να μειώσει τα χρέη που συγκεντρώθηκαν μετά από μια χρονιά δαπανηρών εξαγορών στο εξωτερικό.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ομίλου, τέθηκε το ερώτημα κατά πόσον η EDF, που θα πρωτοστατήσει στην πυρηνική «αναγέννηση» της Βρετανίας με την πρόσφατα εξαγορά της British Energy προς 15 δισ. ευρώ, θα πρέπει να πουλήσει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής στην Βρετανία.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση. Πάντως η συζήτηση καθρεφτίζει τις αναζητήσεις για την ευρύτερη στρατηγική αναθεώρηση του βιομηχανικού μέλλοντος του φορέα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρωτοφανείς απαιτήσεις στην Γαλλία και το εξωτερικό, για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της αναγέννησης της πυρηνικής ενέργειας.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η διοίκηση της EDF μελετά κατά πόσον θα πρέπει να επικεντρωθεί αμιγώς στην παραγωγή ενέργειας διεθνώς. Εκτός της British Energy, η επιχείρηση αγόρασε και τα πυρηνικά ενεργητικά της αμερικανικής εταίρου Constellation προς 4,5 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v