Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις τακτικής στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος η Wall Street με τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνδυασμό με την πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων να βρίσκονται στο προσκήνιο. Οριακή μεταβολή στο Λονδίνο.

Σε θετικό έδαφος η Wall Street καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα σε συνδυασμό με τα εταιρικά αποτελέσματα, προβληματίζουν τους επενδυτές. 

Παράλληλα πολλοί είναι οι αναλυτές που διερωτώνται αν το ράλι των τελευταίων δύο μηνών της Wall δικαιολογείται από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν καθώς ήταν μεν καλύτερα των εκτιμήσεων αλλά συγχρόνως και κατώτερα προηγούμενων τριμήνων.

Ειδικότερα, ικανοποιητικά κρίνονται από τους αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Chevron που ανακοινώθηκαν σήμερα ενώ κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της MasterCard.

Πτώση στην πλειοψηφία τους καταγράφουν οι τραπεζικοί τίτλοι με τη Citigroup να υποχωρεί 1,6%, τη Bank of America 1,9% και τη JP Morgan χαμηλότερα 1%.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ικανοποίησε την αγορά η άνοδος του μεταποιητικού δείκτης ISM σε υψηλά Σεπτεμβρίου 2008 καθώς και η βελτίωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Michigan.

Στον αντίποδα οι βιομηχανικές παραγγελίες Μαρτίου που κατέγραψαν πτώση 0,9%.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 8.195 μονάδες, άνοδο 0,3% καταγράφει ο Nasdaq στις 1.722 μονάδες, ενώ κέρδη 0,55% σημειώνει ο S&P 500 στις 877 μονάδες.

Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι παρέμειναν κλειστά ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με οριακές απώλειες 0,01% στις 4.243,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v