Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές διαθέσεις Wall ενόψει stress test

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall, καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ώρα των αποτελεσμάτων στο stress test των τραπεζών. Θετική επίδραση B.Bernanke και δείκτη ISM υπηρεσιών. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Επιφυλακτικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις κρίσιμες εξελίξεις στα τραπεζικά «τεστ αντοχής» και οι φήμες θέλουν 10 από τις 19 τράπεζες να «μένουν μετεξεταστέες» και να υποχρεώνονται να συγκεντρώσουν περαιτέρω κεφάλαια για να αντεπεξέλθουν.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 8.432 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,09% στις 906 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,47% στις 1.755 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 επανέκτησε το επίπεδο των 900 μονάδων, μετά την ανακοίνωση της πρώτης αύξησης έξι μηνών στις κατασκευαστικές δαπάνες και της ανόδου στις πωλήσεις κατοικιών.

Θετικά επιδρούν στις συναλλαγές οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, B. Bernanke, ότι η αμερικανική οικονομία πλησιάζει στο χειρότερο σημείο και θα αρχίσει να ανακάμπτει στα τέλη του έτους, καθώς και η μεγάλη βελτίωση στον δείκτη ISM υπηρεσιών Απριλίου.

Το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τα αποτελέσματα των τραπεζικών «τεστ αντοχής» και του κόστους που θα έχει για την αγορά και την οικονομία μια επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal 10 από τις 19 τράπεζες θα χρειαστεί να συγκεντρώσουν περαιτέρω κεφάλαια.

Tην μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει ο κλάδος ενέργειας. Η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής ενέργειας των ΗΠΑ, η Duke Energy, ανακοίνωσε μείωση κερδών 26%, ενώ άλλοι παραγωγοί, όπως η Spectra Energy, η Progress Energy και η Constellation Energy δημοσιοποίησαν αποτελέσματα α΄τριμήνου χαμηλότερα των προβλέψεων ή και ζημίες.

Στην Ευρώπη επικρατεί μικτή εικόνα, με εύρωστα κέρδη άνω του 2% για τον δείκτη FTSE στο Λονδίνο χάρη κυρίως στις μετοχές εμπορευμάτων και σταθεροποιητικές τάσεις για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v