Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και αγορά εργασίας ωθούν τη Wall

H βελτίωση στην απασχόληση ωθούν την Wall Street σε περαιτέρω κέρδη. Ανοδος τραπεζών εν αναμονή των stress test, πιέσεις στους τεχνολογικούς κλάδους. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών για 5η συνεδρίαση.

H βελτίωση στην εικόνα της απασχόλησης των ΗΠΑ επιτείνει τις ελπίδες ότι το χειρότερο πέρασε και στηρίζει υψηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Την άνοδο περιορίζει πάντως η πτώση των τεχνολογικών μετοχών, που πίεσε τον δείκτη Nasdaq έως 1% χαμηλότερα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,64% στις 8.464 μονάδες, ο S&P 0,9% στις 912 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,31% στις 1.748 μονάδες.

Το ινστιτούτο απασχόλησης ιδιωτικού τομέα ADP ανακοίνωσε λιγότερες περικοπές θέσεων εργασίας τον Απρίλιο. Η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί καλή ψυχολογία ενόψει της κρίσιμης ανακοίνωσης για τα επίσημα επίπεδα ανεργίας, την Παρασκευή.

Κέρδη αποκομίζει και ο τραπεζικός κλάδος, εν αναμονή της κρίσιμης αυριανής ανακοίνωσης για τα «τεστ αντοχής» του κλάδου. Η Citigroup ενισχύεται 5% και η Bank of America 8%.

Τα αποτελέσματα των stress tests αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της General Motors «βουλιάζει» 14%, μετά την προειδοποίηση της εταιρίας ότι με το τρέχον πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, το κράτος θα κατέχει τουλάχιστον τον μισό όμιλο.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Walt Disney κερδίζει 6% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης κερδών 46%.

Η Cisco Systems και η News Corp. θα ανακοινώσουν αποτελέσματα α΄τριμήνου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Θετική εικόνα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, χάρη στα καλά αποτελέσματα τραπεζών της περιφέρεια.

Στην Ευρώπη, τα κέρδη αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,44%, ο DAX 0,57% και ο CAC 1,81%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v