Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: Δεν θα "κρατήσει" το bear market rally

Το "bear market" rally στις αγορές θα διακοπεί εντός των επόμενων μηνών καθώς θα υπάρξουν νέες δυσμενείς ειδήσεις τόσο σε μακροοικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εταιρικής κερδοφορίας, υποστηρίζει ο κ. Nouriel Roubini.

Roubini: Δεν θα κρατήσει το bear market rally
Το "bear market" rally στις αγορές θα διακοπεί εντός των επόμενων μηνών καθώς θα υπάρξουν νέες δυσμενείς ειδήσεις από την οικονομία και από επιχειρήσεις, υποστήριξε ο κ. Nouriel Roubini.

Σε ομιλία του σε οικονομικό σεμινάριο ο κ. Roubini παραδέχτηκε ότι "βιώνουμε ένα bear market rally" σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά φρόντισε να προσθέσει ότι αυτό δεν θα διαρκέσει, δίνοντας τρεις λόγους που δικαιολογούν την άποψή του.

Ο κ. Roubini αναμένει δυσμενή μακροοικονομικά μεγέθη από τις κορυφαίες οικονομίες της υφηλίου, κέρδη χαμηλότερα του αναμενομένου από αρκετές εταιρίες και ακόμη πιο δυσάρεστες εκπλήξεις από τον τραπεζικό κλάδο, καθώς αυτός θα συνέρχεται σιγά-σιγά από την κρίση.

"Θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν κι άλλα χρηματοοικονομικά σοκ που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι αγορές μπορεί να τρέχουν, αλλά μάλλον έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για νέες αρνητικές εκπλήξεις στα επόμενα τρίμηνα". Αυτά τόνισε ο κ. Roubini.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v