Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία για την οικονομία στήριξε την Ασία

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αλλά και το ράλι της Wall Street οδήγησε σε ανοδική τροχιά τις ασιατικές αγορές. Περιορισμένο το ενδιαφέρον λόγω αργιών σε Τόκιο, Ν. Κορέα και Ταϊλάνδη.

Η απουσία, λόγω αργιών, συνεδριάσεων στο Τόκιο, στη Νότιο Κορέα και στην Ταϊλάνδη, αν και μείωσε σημαντικά τους όγκους συναλλαγών, δεν εμπόδισε τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές να ακολουθήσουν ανοδική πορεία, στηριζόμενες και στο ράλι της Wall Street.

Ισχυρή άνοδος για τις μετοχές ομίλων που εξαρτούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, μετά και τη θετική πορεία των πωλήσεων αδιάθετων κατοικιών σε αυτές, γεγονός που ενισχύει την ελπίδα πως η οικονομία των ΗΠΑ και παγκοσμίως αρχίζει να ανακάμπτει.

Κέρδη 0,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας), ο οποίος έχει ενισχυθεί 42% κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου. Στο 0,13% η άνοδος για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 0,63% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite στην Κίνα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με το Λονδίνο να επιστρέφει σε ενεργό δράση μετά τη χθεσινή αργία. Άνοδος 0,5% για τον DAX 30, στο 1,8% για τον FTSE 100 και κατά 0,1% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Ράλι σημειώθηκε στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, λόγω θετικών μακροοικονομικών στοιχείων αλλά και της αισιοδοξίας των επενδυτών για τα αποτελέσματα του τεστ κόπωσης, τα οποία ανακοινώνονται την Πέμπτη 7 Μαΐου. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.426,58 μονάδες με κέρδη 2,61%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,58%, στις 1.763,56 μονάδες. Υψηλότερα 3,39% για τον S&P 500, στις 907,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v