Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική πορεία στην Ασία

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με το Τόκιο να παραμένει κλειστό λόγω αργίας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του "τεστ κόπωσης" για τις αμερικανικές τράπεζες. Κέρδη 0,5% για Κίνα.

Οι ανησυχίες για έλλειψη κεφαλαίων στις αμερικανικές τράπεζες, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των stress test, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, οι οποίες "έκλεισαν" με μεικτά πρόσημα.

Εκ νέου χαμηλοί οι όγκοι των συναλλαγών λόγω αργίας στην αγορά της Ιαπωνίας, η οποία επιστρέφει αύριο σε ενεργό δράση.

Πτώση 0,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, με τον βασικό δείκτης της Αυστραλίας ASX να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0,5%. Πτωτική τροχιά και για την αγορά της Ν. Κορέας, με τον Kospi να υποχωρεί πλησίον του 0,32%.

Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Κίνας. Κέρδη 0,2% για τον Hang Seng, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Ήπιες πιέσεις σημειώνουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 0,5%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 0,5% χαμηλότερα.

Σε αρνητικό "έδαφος" ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίασή της η Wall Street, καθώς και σε αυτήν οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων του "τεστ κόπωσης". Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.410,65 μονάδες με πτώση 0,19%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,54%, στις 1.754,12 μονάδες. Χαμηλότερα 0,38% για τον S&P 500, στις 903,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v