Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Τεστ Κοπώσεως" και για τους δείκτες της Wall

Aπό τα υψηλά 4 μηνών υποχώρησαν οι δείκτες της Wall στην τελευταία συνεδρίαση πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του "Stress test" των τραπεζών. Στο προσκήνιο τεχνολογία και τράπεζες.

Aπό τα υψηλά 4 μηνών υποχώρησαν οι δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση, πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Stress test των τραπεζών. Στο προσκήνιο τεχνολογία και τράπεζες.

Η αρχική αισιοδοξία των επενδυτών για τα αποτελέσματα του "τεστ κοπώσεως" των τραπεζών που βασίστηκε στη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Geithner ότι καμιά από τις 19 τράπεζες δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία, γρήγορα κάμφθηκε μετά από διαρροές στον τύπο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις –δημοσιογράφων, αναλυτών, συμβούλων- τις εξετάσεις αναμένεται να περάσουν με επιτυχία οι τράπεζες JP Morgan, American Express, Morgan Stanley, Goldman Sachs. Αντίθετα επιπλέον κεφαλαιακή στήριξη θα απαιτηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση για τις Bank of America, Citigroup και Wells Fargo.

Τα επίσημα αποτελέσματα των Stress tests των τραπεζών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 24:00 ώρα Ελλάδος

Μικτά πρόσημα για τους τραπεζικούς τίτλους, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, με τη Citigroup να υποχωρεί 1%, τη Wells Fargo χαμηλότερα κατά 16%,  τη JP Morgan με απώλειες 5%και στον αντίποδα η Bank of America με κέρδη 6%.

Επιπλέον, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τεχνολογικός κλάδος με το δείκτη Nasdaq να καταγράφει ενδοσυνεδριακά απώλειες άνω του 3,2%  καθώς τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Cisco
(-4%), ήταν μεν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών όμως η διοίκηση της εταιρίας προειδοποίησε ότι αναμένει μεγαλύτερη πτώση της κερδοφορίας στο επόμενο τρίμηνο.

Εντούτοις, τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου της General Μotors και Wal-Mart ήταν που στήριξαν την αρχική ανοδική κίνηση των δεικτών της Wall Street.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, συνεχίστηκαν και σήμερα τα αισιόδοξα μηνύματα από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ καθώς ο αριθμός ανέργων μειώθηκε κατά 34.000 στις 601.000, την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ άνοδο 0.6% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 56,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε κατέγραψε πτώση μόλις 0,1%, στα 17,12 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 8%, στα 4,37 δολάρια. Απώλειες 1,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,70 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.409,85 μονάδες με απώλειες 1,20%, ο Nasdaq υποχώρησε 2,44%, στις 1.716,24 μονάδες και ο S&P 500 με πτώση 1,32% στις 907,37 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε μόλις 0,05% διαμορφούμενος στις 4.398,68 μονάδες ενώ αντίθετα τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Συγκεκριμένα, ο DAX 30 υποχώρησε 1,57% στις 4.804,10 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα 0,97% στις 3.251,52.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v