Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall με το βλέμμα στα stress test

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στη Wall σε μια συνεδρίαση απόλυτα επικεντρωμένη στα τραπεζικά stress test. Στήριξη στα αποτελέσματα GE και Wal-Mart. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, μετά τις ΒοΕ και ΕΚΤ.

Τα καλά αποτελέσματα General Electric και Wal-Mart στήριξαν σε ανάκαμψη τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην έναρξη της συνεδρίασης, αλλά η εικόνα έγινε γρήγορα σταθεροποιητική, καθώς ολο το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στα αποτελέσματα των τραπεζικών stress test.

Τα πορίσματα
θα ανακοινωθούν επισήμως αργά το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, αλλά έχουν ήδη αρχίσει να «διαρρέουν».

Αντιδρώντας στις διαρροές για τα αποτελέσματα των "τεστ αντοχής", οι μετοχές της Bank of America και της Fifth Third Bancorp καταγράφουν άνοδο 15% και πλέον. Η Citigroup ενισχύεται 5,4% και η Capital One 21,8%.

Μετά από θετικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,42% στις 8,476 μονάδες, ο S&P 0,12% στις 918 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 1,32% στις 1.767 μονάδες. ''

Η Wal-Mart ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις πλην καυσίμων αυξήθηκαν 5% τον Απρίλιο.

Η εικόνα από το μέτωπο των υπολοίπων εταιρικών αποτελεσμάτων λιανικής είναι μικτή, με την Target να ανακοινώνει αύξηση 0,3% και την JC Penney 6,4%.

Η μετοχή της General Motors κερδίζει 5%.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αιφνιδίασε τις αγορές αυξάνοντας το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, ενώ η ΕΚΤ μείωση των επιτόκιο του ευρώ κατά 1%.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν θετικά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά "γυρίζουν" σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα το απόγευμα, ακολουθώντας την Wall Street.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,1%, ο DAX υποχωρεί 1,17%, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v