Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall εν αναμονή των stress test

Υποχωρεί από τα υψηλά 4 μηνών η Wall, λόγω πιέσεων από τους κλάδους τεχνολογίας-τηλεπικοινωνιών, που επισκιάζουν το τραπεζικό ράλι το οποίο πυροδότησε η αισιοδοξία για τα stress test. Μικτό κλείσιμο στην Ευρώπη.

Υποχωρούν από τα υψηλά 4 μηνών οι αμερικανικές μετοχές, εξαιτίας πιέσεων από τους κλάδους τεχνολογίας-τηλεπικοινωνιών, που επισκίασαν το τραπεζικό ράλι το οποίο πυροδότησε στις αρχές της συνεδρίασης αισιοδοξία για τα stress test.

Μετά από θετικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,57% στις 8,464 μονάδες, ο S&P 0,46% στις 915 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 1,68% στις 1.729 μονάδες. ''

Οι μετοχές της AT&T και της Verizon Communications διολισθαίνουν 2,5% και πλέον, κατόπιν υποβάθμισης του κλάδου από την JPMorgan Chase.

Οι δυσμενείς προβλέψεις πωλήσεων, ωθούν τον τίτλο της Symantec 15% χαμηλότερα.

Στην αρχή της συνεδρίασης, τα καλά αποτελέσματα από τους κολοσσούς General Electric και Wal-Mart και οι προσδοκίεςε για καλά αποτελέσματα από τα τραπεζικά «τεστ αντοχής» στήριξαν σε ανάκαμψη τις τιμές των μετοχών.

Τα πορίσματα των τραπεζικών stress test θα ανακοινωθούν επισήμως αργά το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, αλλά έχουν ήδη αρχίσει να «διαρρέουν».

Αντιδρώντας στις διαρροές για τα αποτελέσματα των "τεστ αντοχής", οι μετοχές της Bank of America και της Fifth Third Bancorp κατέγραψαν άνοδο 15% και πλέον. Η Citigroup ενισχύεται 5,4% και η Capital One 21,8%.

Η Wal-Mart ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις πλην καυσίμων αυξήθηκαν 5% τον Απρίλιο.

Η εικόνα από το μέτωπο των υπολοίπων εταιρικών αποτελεσμάτων λιανικής είναι μικτή, με την Target να ανακοινώνει αύξηση 0,3% και την JC Penney 6,4%.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν θετικά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά "γύρισαν" σε χαμηλότερα επίπεδα το απόγευμα, ακολουθώντας την Wall Street.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,05% υψηλότερα, ο DAX 1,57% χαμηλότερα, ενώ ο CAC εμφανισε πτώση 0,97%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v