Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα...”

Ανοδικά κινήθηκε η Σοφοκλέους στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, και ενώ η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω President’s day. Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για Eurobank και Αγροτική, απώλειες για Βιοχάλκο και ΚΑΕ. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ημέρας ο τίτλος της Καρέλια.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά κινήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος (πιθανότατα η έλλειψη τάσης να οφείλεται και στη σημερινή αργία της Wall Street λόγω President’s day), όμως, η γενικότερη εικόνα στη Σοφοκλέους μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική, καθώς υπήρξε διαπλάτυνση του ενδιαφέροντος που ξεκινούσε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, και τελείωνε σε μεσαία κι μικρότερη.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η σταδιακή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι όποιες εκπλήξεις επιφυλάσσουν θα έχουν τον πρώτο λόγο, και αυτό ουσιαστικά μαζί με το διεθνές κλίμα, θα προκαθορίσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι, αν όμως ο δείκτης πετύχει κλείσιμο πάνω από τις 4.157 και πολύ περισσότερο πάνω από τις 4.175 μονάδες είναι πιθανό να επαναπροσεγγίσει τα υψηλά του και εκεί ίσως τεσταριστούν δυνάμεις και διαθέσεις.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων η Αγροτική και η Eurobank, σημαντικά κέρδη για Πειραιώς, Cosmote, αξιοσημείωτα για Τιτάνα, ΟΤΕ, Coca Cola, θετικό πρόσημο για Εμπορική, ΕΛΠΕ, Intracom, και αμετάβλητος ο τίτλος της Εθνικής.

Αντίθετα, σημαντικές απώλειες για Βιοχάλκο, ΚΑΕ, αξιοσημείωτες για ΕΛΤΕΧ, Motor Oil, και αρνητική μεταβολή για Alpha Bank, Γερμανό, ΔΕΗ, Hyatt, ΟΠΑΠ, Folli Follie.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με θετικό πρόσημο και παρά τη νευρικότητα που παρουσιάστηκε προς το τέλος, έκλεισε (υποβοηθούμενος και από τις δημοπρασίες στις 4.148,78 μονάδες, με κέρδη 0,79%), ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 250 εκατ., από τα οποία τα 5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα, με 196 ανοδικές μετοχές, έναντι 82 πτωτικών και 13 τίτλων με κέρδη από 10 έως 20%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ημέρας ο τίτλος της Καρέλια (14,12% με ημερήσια κέρδη 16,10 ευρώ), σημαντικά κέρδη για Μάρακ, Μπαλλή, Ζήνωνα, Πετζετάκι, Κούμπα, Βογιατζόγλου, Eurodrip, συνέχισε ανοδικά ο Τεγόπουλος, όπως και ο Κέκροπας, ενώ αύξησε συναλλαγές και κέρδη η Audio Visual και αν συνεχίσει έτσι ίσως χρειάζεται προσοχή.

----Οι προσυμφωνημένες συναλλαγές

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 350.000 τεμαχίων της Αγροτικής στα 5,84 ευρώ, ένα πακέτο 1.570 τεμαχίων της ΔΕΗ στα 18,92 ευρώ και ένα πακέτο 100 τεμαχίων της CPI στα 1,10 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 30.000 τεμαχίων της Eurobank στα 32,88 ευρώ, ένα πακέτο 30.000 τεμαχίων της Εθνικής στα 40 ευρώ και ένα πακέτο 30.000 τεμαχίων της Coca Cola στα 25,84 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v