Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και τώρα, τα αποτελέσματα

Η πλειονότητα των αναλυτών προεξοφλεί πως η βραχυπρόθεσμη τάση θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Αναμένοντας λοιπόν τα ΕΛΠΕ και την Πειραιώς αύριο, Citigroup, Π&Κ και Marfin θέτουν νέες τιμές–στόχους για τη Eurobank. Κέρδισε το στοίχημα της ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα η Beta ΑΧΕ, με θετική αντίδραση της Επιχείρησης κατά 8,12% μέχρι τα 18,90 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικτή, με μικρές απώλειες για το Παρίσι, ήταν η αρχική τάση λίγο νωρίτερα στις τρεις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι χρηματιστές στην πρωινή αναφορά τους (βλ. σχετικό θέμα) εκτιμούν πως τα αποτελέσματα θα καθορίσουν σε ικανό βαθμό τη βραχυπρόθεσμη τάση για επιμέρους μετοχές.

Μάλιστα η Σίγμα Securities σημειώνει πως η περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων συνεχίζεται με τα ΕΛΠΕ και την Τράπεζα Πειραιώς, που ανακοινώνουν τα μεγέθη τους αύριο, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Η μετοχή της Πειραιώς βρίσκεται σε διακύμανση στα 21,20 ευρώ, με μέγιστη τιμή των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων στα 21,64 ευρώ. Η μετοχή των ΕΛΠΕ στα 12,24 ευρώ, με μέγιστη τιμή εβδομάδας στα 12,46 ευρώ.

Για τη μετοχή της Eurobank, που την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησε κατά 5,92% με 4,1 εκατ. τεμάχια, Citigroup, Π&Κ και Marfin θέτουν νέες τιμές–στόχους (βλ. σχετικό θέμα) με ανάλογες εκθέσεις τους.

Για την Coca-Cola 3E η Eurocorp αναθεωρεί στα 25,5 ευρώ την τιμή–στόχο, ενώ η Π&Κ θέτει στα 15,30 ευρώ τον πήχη για τα ΚΑΕ.

Στην ομάδα των αισιόδοξων αναλυτών – χρηματιστηριακών προστίθεται και η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, καθώς από το Μάνο Χατζηδάκη επιχειρείται μία προσέγγιση του ”φαινομένου της Εθνικής”. Στόχος και εδώ, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, ορίζεται η ευρύτερη περιοχή των 4.450 μονάδων.

Η χρηματιστηριακή όμως που φαίνεται να κέρδισε το στοίχημα της προηγούμενης εβδομάδας είναι αναμφίβολα η Beta, με εκείνη τη διορατική όσο και ακραία αισιόδοξη ανάλυσή της για τη μετοχή της ΔΕΗ. Η μετοχή της Επιχείρησης με συναλλαγές 4,5 εκατ. τεμαχίων ενισχύθηκε κατά 8,12% την προηγούμενη εβδομάδα, ”κλείνοντας” στα 18,90 ευρώ, που αποτελούν και την υψηλότερη τιμή (εβδομάδας).

Επιμέρους ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις των EFG Securities, HSBC για τις ζημιές, λόγω εθελουσίας, στον ΟΤΕ, όσο και η ξεκάθαρη, για μία ακόμη φορά, αποσαφήνιση των προθέσεων του ισχυρού άνδρα του Attica Group, Περικλή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου στη Ναυτεμπορική, αποσαφηνίζονται πολλά που αφορούν τόσο τη θέση του στις Μινωικές Γραμμές (δεν πουλά) όσο και τη συνολικότερη στάση του στην ακτοπλοΐα (δεν φεύγει).

Με την προϋπόθεση πως οι βασικοί δείκτες δεν θα τεθούν σε αμφισβήτηση, όσον αφορά στην τάση του FTSE 20, θα πρέπει στη συνέχεια να αξιολογηθούν ειδήσεις, πληροφορίες και φήμες που αφορούν σε μετοχές εταιριών της μεσαίας – μικρής κεφαλαιοποίησης.

Αναφερόμαστε, μεταξύ των άλλων, σε νεότερα που υπάρχουν ή φαίνεται να διαμορφώνονται από το μέτωπο του Καρδασιλάρη, της Ζήνων – Megabet, Audiovisual, Imperio και με αρκετές επιφυλάξεις Lannet.

Για αυτές όμως, αλλά και για ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας, θα επανέλθουμε στην επόμενη αναφορά μας με περισσότερα και με την απαραίτητη προϋπόθεση πως το κλίμα στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση θα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v