Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank:Νέες τιμές από Citigroup-Π&Κ-Marfin (upd)

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank στα 36 ευρώ, από τα 33 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, προχώρησε η Citigroup με έκθεσή της στις 16 Φεβρουαρίου, τίτλος της οποίας είναι ”Καλά τοποθετημένη ώστε να υπεραποδώσει”.

Eurobank:Νέες τιμές από Citigroup-Π&Κ-Marfin (upd)
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank στα 36 ευρώ, από τα 33 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, προχώρησε η Citigroup σε έκθεσή της, στην οποία σχολιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα 2005 που ανακοίνωσε η τράπεζα.

Επίσης σε αύξηση της τιμής - στόχου στα 40 ευρώ (από 39) προχώρησε η Π&Κ, διατηρώντας τη σύσταση overweight, ενώ η Marfin Analysis θέτει υψηλότερη δίκαιη τιμή τα 34,80 ευρώ με σύσταση neutral.

Εκτός της Citigroup, το euro2day.gr συγκέντρωσε τις απόψεις των: Deutsche Bank, Credit Suisse, UBS, HSBC, Εγνατία, Σίγμα, Π&Κ, Marfin και Proton (βλέπε δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”).

Στην έκθεσή της η Citigroup, που φέρει τον τίτλο ”Καλά τοποθετημένη ώστε να υπεραποδώσει”, αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι η κατά 28% αύξηση που κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Eurobank για το τέταρτο τρίμηνο του έτους (διαμορφούμενα στα 116 εκατ. ευρώ) ήταν ανάλογη των προβλέψεων, το outlook που παρέθεσε η διοίκηση της τράπεζας έδωσε για μια ακόμη φορά έμφαση στις προοπτικές ανάπτυξης της κερδοφορίας.

Η Citigroup επισημαίνει πως η Eurobank είναι σωστά τοποθετημένη ώστε να υπεραποδώσει το 2008, όπως έκανε άλλωστε και το 2005, ενώ σημειώνει πως αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2007 (κατά 2% στα 782 εκατ. ευρώ) και του 2008 (κατά 5% στα 939 εκατ. ευρώ).

- Π&Κ

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αύξηση της τιμής – στόχου στα 40 ευρώ, από τα 39 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Σε ανάλυση με τίτλο ”Strong results, maintain positive view”, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ισχυρά και σε συνάφεια με τις προβλέψεις.

Παράλληλα αναβαθμίζει κατά 3% τις προβλέψεις για τα καθαρά κέρδη 2007, τα οποία εκτιμά στα 2,21 ευρώ.

”Θεωρούμε λογικό το premium της Eurobank έναντι του κλάδου λόγω του ισχυρού καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου και την υψηλότερη του μέσου όρου απόδοση ιδίων κεφαλαίων”, αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της Π&Κ.

- Marfin Analysis

Με ξεχωριστή έκθεσή της η Marfin Analysis ορίζει ως δίκαιη τιμή για την μετοχή της Eurobank τα 34,80 ευρώ (από 29,30 ευρώ) με βάση τις νέες προβλέψεις.

Η νέα τιμή συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 7,3% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ διατηρεί τη σύσταση neutral.

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις για το 2007 και 2008. Τα μετά φόρων κέρδη 2007 εκτιμώνται στα 785 εκατ. ευρώ το 2007 και στα 905 εκατ. ευρώ το 2008.

- Deutsche Bank

Εξάλλου, την τιμή-στόχο 36 ευρώ και τη σύσταση ”buy” επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι σε συνέχεια των αποτελεσμάτων του 2005 αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας στο 2007 κατά 2%.

Η Deutsche Bank προβλέπει ”αδυναμία” στην τιμή της μετοχής για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα κέρδη του 2005 δεν κινήθηκαν υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων και κατά συνέπεια δεν αναμένονται ανοδικές αναθεωρήσεις από την αγορά.

”Ως εκ τούτου, τασσόμαστε υπέρ της Εθνικής (τιμή–στόχος τα 45 ευρώ και σύσταση ”buy”) μεσοπρόθεσμα, καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για αναθεώρηση των εκτιμήσεων (με βάση το νέο επιχειρησιακό πλάνο, το πρόγραμμα εθελουσίας κ.ά.)”, αναφέρει η Deutsche Bank.

- Credit Suisse

Η Credit Suisse από την πλευρά της αναφέρει πως τα αποτελέσματα χρήσης της Eurobank ήταν σε γενικές γραμμές ”ισχυρά”, όχι όμως καλύτερα του αναμενομένου, ενώ συμπληρώνει πως λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της διοίκησης ενδέχεται να διαφοροποιήσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη.

Επισημαίνει δε πως αν και η κατά περίπου 20% αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή (που προβλέπει η διοίκηση) αποτελεί έναν ”ελκυστικό” ρυθμό ανάπτυξης, δεν παύει να είναι αντίστοιχος με τον ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου γενικότερα.

Επίσης, σημειώνει πως η μετοχή της Eurobank διαπραγματεύεται 13,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007, σε σχέση με 11,2 φορές που διαπραγματεύεται η μετοχή της Alpha Bank και 13,1 φορές που διαπραγματεύεται ο τίτλος της Εθνικής.

Παράλληλα, η Credit Suisse αναφέρει πως η μετοχή της Eurobank καταγράφει την καλύτερη απόδοση (μεταξύ των τραπεζικών τίτλων) στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους, αλλά και από τις καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει πως αναμένει διόρθωση στην τιμή της μετοχής.

- UBS

Την τιμή-στόχο των 43 ευρώ και τη σύσταση ”buy 1” επαναδιατυπώνει η UBS για τη μετοχή της Eurobank σε σχετική της έκθεση (με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου), ενώ εκτιμά πως παραμένει μια ”δυναμική αναπτυξιακή περίπτωση”.

- HSBC

Η HSBC επαναδιατυπώνει τη θεωρητική τιμή-στόχο των 32,2 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Eurobank, ενώ συμπληρώνει πως μετά το κατά 21,3% ράλι στο οποίο επιδόθηκε ο τίτλος από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, διαπραγματεύεται 16,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006 και 14 φορές τα προβλεπόμενα του 2007 (με βάση τις νέες εκτιμήσεις της διοίκησης) έναντι 12 φορών της Alpha Bank και 13,7 φορών της Εθνικής (με βάση τις εκτιμήσεις του 2007).

- Εγνατία Finance

Η Εγνατία Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Έμφαση στη Νέα Ευρώπη” αναφέρει ότι τα υψηλότερα του αναμενομένου κόστη την οδήγησαν στο να προχωρήσει σε οριακές αναμορφώσεις των εκτιμήσεων της, χωρίς όμως να επηρεάζεται η τιμή-στόχος των 35,6 ευρώ.

Η πρόσφατη ανάκαμψη της τιμής-της μετοχής, όμως, οδήγησε τη χρηματιστηριακή στο να υποβαθμίσει τη σύσταση για τη μετοχή της τράπεζας σε ”accumulate” από ”buy”, καθώς το περιθώριο ανόδου (με βάση την τιμή-στόχο) περιορίστηκε στο μόλις 10%.

- Σίγμα Securities

H Σίγμα Securities επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 35,3 ευρώ (μέχρι τέλους του 2007) και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Eurobank, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα της Eurobank ”ισχυρά” και συμπληρώνοντας ότι κινήθηκαν βάσει των προβλέψεων, ενώ επισημαίνει ότι έχουν ήδη προεξοφληθεί.

- Proton Securities

Την τιμή στόχο των 35,5 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”, διατηρεί για τη μετοχή της Eurobank η Proton Securities, σε report με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου 2006.

Παράλληλα αναφέρει ότι η όποια ”αδυναμία” που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρέπει να εκληφθεί από αγοραστές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα ως επενδυτική ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v