Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πατάει” στις 4.100 η Σοφοκλέους

Υψηλότερα των 4.100 μονάδων διαμορφώνεται η αγορά, με αφορμή σημαντικές πληροφορίες και ειδήσεις για επιμέρους εταιρίες, μετοχές. Σε επιστροφή 1,5 ευρώ ανά μετοχή προχωρά η Info-Quest, ανακάμπτουν οι θυγατρικές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ενισχύονται Λάμψα και Αστήρ Παλλάς, περνά την προηγούμενη κορυφή των 109 ευρώ η μετοχή της Καρέλιας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Φαίνεται να ”πατά” και πάλι υψηλότερα των 4.100 μονάδων η αγορά,

με τον FTSE-20 να αποδίδει κατά 0,5% και ενθαρρυντική την ένδειξη υπεραπόδοσης με 0,7% από τον Mid 40.

Ο τραπεζικός δείκτης διαμορφώνεται μέχρι και 0,65% υψηλότερα, ενώ επανέρχονται πετρέλαια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και χημικά.

Είναι όμως ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες, ανακοινώσεις και ειδήσεις από επιμέρους εταιρίες, που κατά την εκτίμησή μας επιβεβαιώνουν τον σταθερά ανοδικό προσανατολισμό της αγοράς σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο όμιλος της Info-Quest (δες σχετικό θέμα) ανακοίνωσε την επιστροφή κεφαλαίου 1,5 ευρώ ανά μετοχή, με τον τίτλο να διαμορφώνεται μέχρι τα 5,88 ευρώ.

Συνεχίζονται οι εισροές, κυρίως ξένων κεφαλαίων, στη μετοχή της ΔΕΗ, ωθώντας την κατά 2,5% υψηλότερα, προς τα 18,82 ευρώ.

Ανοδικά με συναλλαγές περισσότερες του μισού εκατ. τεμαχίων διαμορφώνεται η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, προς τα 12,78 ευρώ, με αφορμή κυρίως την απόφαση περί επιστροφής κεφαλαίου και μερίσματος (συνολικά 1,5 ευρώ ανά μετοχή).

Ενδιαφέροντα όμως είναι και επιμέρους στοιχεία που αφορούν στην επαναφορά θυγατρικών μετοχών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μετά τη σημαντική υποχώρηση των προηγούμενων ημερών (μετά βεβαίως την εντυπωσιακή άνοδο που είχε σημειωθεί από την αρχή της χρονιάς).

Αυξημένες συγκριτικά θεωρούνται οι συναλλαγές στη μετοχή της τράπεζας, που περνά και πάλι τα 7 ευρώ, με πιθανότερο αγοραστή της όποιας προσφοράς εκδηλώνεται στη Λάμψα τον όμιλο Λασκαρίδη.

Ανοδικά διαμορφώνεται προς τα 8 ευρώ η μετοχή της Λάμδα, όπου επίσης φαίνεται να υπάρχουν κινήσεις.

Ανοδικά επίσης διαμορφώνεται η μετοχή των Notos Com, Auto Hellas, Ηρακλής, Αστήρ Παλλάς, Εθνική Ακινήτων, ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, Τέρνα, Μηχανική, Κύπρου και ορισμένες ακόμη.

Η μετοχή του Καρέλια, με μόλις 532 τεμάχια διαμορφώνεται υψηλότερα της προηγούμενης ”κορυφής” των 109 ευρώ με άνοδοι 2,1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς.

Στις 12:30 για περίπου 56 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά και για 13 καθοδικά, ενώ όσον αφορά στην τάση, θα επιμείνουμε στην αρχική μας εκτίμηση ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να θεωρηθεί και τόσο αντιπροσωπευτική, λόγω της λήξης των συμβολαίων μηνός Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v