Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις

Παραμένει σταθερή η αγορά πέριξ των 4.085 μονάδων, με σχετικά ελεγχόμενη τη σχέση ανοδικών – πτωτικών. Yπεραπόδοση για μετοχές της Εθνικής, ΟΠΑΠ, Αγροτικής, ΔΕΗ και δευτερευόντως ΟΤΕ, Αlpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση, από την αρχική της εικόνα, διαμορφώνεται η συνεδρίαση.

Διάθεση και κλίμα που διαχύθηκε σταδιακά ανάλογα σε ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Με συναλλαγές περίπου 170 εκατ. ευρώ στις 14:50 και μετοχές εταιριών κυρίως από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να κερδίζουν μέρος του χαμένου εδάφους των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, η μετοχή της ΝΕΛ με συναλλαγές περισσότερες του 1,5 εκατ. τεμαχίων ενισχύεται κατά 7,4% στα 1,31 ευρώ, ενώ ΚΛΜ, Eurodrip, ΙΑΣΩ, Νηρεύς, FG Europe, Γαλαξίδι, Αττικάτ, LogicDIS, Βιοτέρ κινούνται ανοδικά.

Θετικά κατά 2,2% κινείται η Εθνική Ασφαλειών στα 7,40 ευρώ, αλλά και η Αθηνά στα 1,33 ευρώ, Ιλυδα στα 2,91 ευρώ, Λογισμός στα 1,65 ευρώ, ενώ σε θετική τροχιά παραμένουν μετοχές ομίλων ΜΜΕ, το Ιατρικό Αθηνών, Frigoglass, Κατσέλης, ΟΛΘ, ΑΝΕΚ και αρκετών ακόμη μετοχών.

Ο Γ.Δ. διαμορφώνεται στο εύρος 4.085 - 4.090, δηλαδή παραμένει σχετικά σταθεροποιημένος για μεγάλη διάρκεια της συνεδρίασης.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, χρήζει προσοχής η συμπεριφορά των Cosmote, Αγροτικής Τράπεζας, Εθνικής, ΔΕΗ, χωρίς να υστερούν ΟΠΑΠ, Εμπορική Τράπεζα και ΟΤΕ.

Στη μετοχή της Εθνικής οι αγοραστές τοποθετούνται πέριξ των 39,12 ευρώ, στην Αγροτική στα 5,56, στα 19 ευρώ στην Cosmote, και στα 32,60 στον ΟΠΑΠ.

Η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει υψηλότερα των 18 ευρώ, μέχρι τα 18,08 ευρώ, ενώ στα ΕΛΠΕ η προσφορά, αρκούντως συνόλου, περιορίζεται πέριξ των 12,40 ευρώ.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, μένει να επιβεβαιωθεί η διάθεση σταθεροποίησης των βασικών δεικτών, μετοχών, αν και θα περιμέναμε συγκριτικά καλύτερη διακύμανση για τη μετοχή της Eurobank, που υποχωρούσε μέχρι και 1,4% προς τα 32,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v