Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Ο ανασχηματισμός, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το ύψος του δανεισμού των νοικοκυριών, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης στη δημοσίευση λογιστικών καταστάσεων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Ο ανασχηματισμός, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το ύψος του δανεισμού των νοικοκυριών, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης στη δημοσίευση λογιστικών καταστάσεων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ανασχηματισμός: Με διορθώσεις και χωρίς εκπλήξεις εκτιμά η Καθημερνή πως υλοποιήθηκε ο ανασχηματισμός, ο οποίος – όπως επισημαίνει – δεν άγγιξε παραγωγικά υπουργεία, ενώ συμπληρώνει πως άλλαξε ηγεσία στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επενδύει στα ”βαριά” χαρτιά της παράταξης του αναφέρει η Ημερησία, ενώ Το Βήμα σημειώνει πως ο ανασχηματισμός έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκλογικής επιστράτευσης.

Όλα τα ”ρέστα” του στο τραπέζι ρίχνει ο Κώστας Καραμανλής με τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αναφέρει η Ελευθεροτυπία που συμπληρώνει ότι ερωτηματικό αποτελεί η εξωτερική πολιτική.

Υποκλοπές: Σε δυο κέντρα της εταιρίας Vodafone και όχι σε ένα όπως είχε αρχικά αναφερθεί είχε τοποθετηθεί το παράνομο λογισμικό που ενεργοποιούσε τη λειτουργία του μηχανισμού των υποκλοπών επισημαίνει Το Βήμα επικαλούμενο έγκυρες πληροφορίες.

Γρίπη των Πτηνών: Δυο ακόμα ύποπτα για τη γρίπη των πτηνών δείγματα κύκνων εντοπίστηκαν χθες στη Βόρειο Ελλάδα και εστάλησαν στο εργαστήριο του Λονδίνου σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΑΕΠ: Απέτυχε ο κυβερνητικός στόχος της ”αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες”, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ήταν το 2005 χαμηλότερος του αντίστοιχου ρυθμού των προηγούμενων ετών, επισημαίνει Το Βήμα σύμφωνα με το οποίο η αύξηση του ΑΕΠ περιορίστηκε στο 3,7%.

Δανεισμός: Ο δανεισμός των νοικοκυριών αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τείνει να προσεγγίσει τις οφειλές των επιχειρήσεων σημειώνει η Ημερησία σύμφωνα με την οποία τα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 33,9%.

ΙΟΒΕ: Μικρή αύξηση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, για τρίτο κατά σειρά μήνα, προσεγγίζοντας την ανώτερη τιμή των τελευταίων 12 μηνών, αναφέρει Το Βήμα.

Εφορία: Εστίες φοροδιαφυγής στην απόδοση ΦΠΑ εντοπίζει το υπουργείο οικονομικών και ήδη έχει ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου τονίζει η Καθημερινή.

ΔΛΠ: Ανέτοιμες στα ΔΛΠ είναι 9 στις 10 εισηγμένες σύμφωνα με την Ημερησία που κάνει λόγο για παράταση όσον αφορά στους ισολογισμούς, τονίζοντας ότι εκτιμάται πως η απεικόνιση των μεγεθών 70 εταιριών θα είναι προβληματική.

Αναμένεται παράταση 30 ημερών για τη δημοσίευση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων για το 2005 σύμφωνα με την Καθημερινή.

Χρηματιστηριακές: Με στόχο την προστασία του επενδυτή και τη θωράκιση του χρηματιστηριακού κλάδου, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον περιπτώσεις απάτης και υπεξαίρεσης του τύπου Γένεσις και Αστραία τα μέλη της διοίκησης του Συνεγγυητικό Κεφαλαίου αναμένεται να εγκρίνουν στη σημερινή τους συνεδρίαση την εφαρμογή αυστηρών ελεγκτικών διαδικασιών στα μέλη και κυρίως την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των χρημάτων των πελατών και των τίτλων της κάθε χρηματιστηριακής εταιρίας, αναφέρει η Καθημερινή.

Κατασκευαστικές: Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον των κατασκευαστικών εταιριών, καθώς τα χρηματοοικονομικά μεγέθη παρουσίασαν σοβαρή και γενικευμένη επιδείνωση το 2004, ενώ ανησυχητική είναι η εκτίμηση ότι το 2005 η επιδείνωση ήταν εντονότερη τονίζει το Κέρδος.

Ασφάλειες: Περί τα 309 εκατ. ευρώ εισέρευσαν στην ασφαλιστική αγορά προς ενίσχυση της φερεγγυότητας του κλάδου αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Πτηνοτροφία: Πτώση μεταξύ 60% - 70% καταγράφεται στις πωλήσεις πουλερικών σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Εθνική: Οι τουρκικές τράπεζες αποτελούν στόχο της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με την Ημερησία που επισημαίνει ότι στις προτεραιότητες της διοίκησης περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση της παρουσίας στις βαλκανικές χώρες, ενώ παράλληλα τονίζει ότι εξετάζονται τα οικονομικά μεγέθη των τραπεζών Finansbank και Denizbank.

ΟΤΕ: Μπλοκάρεται κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα εθελουσίας εξόδου που αφορά συνολικά 5.500 εργαζομένους του ΟΤΕ, καθώς κυβέρνηση και διοίκηση του Οργανισμού αναδιπλώνονται σε σχέση με τα θεσμοθετημένα για το μεγάλο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, επισημαίνει η Καθημερινή.

Coca – Cola 3Ε: Την ιταλική εταιρία εμφιαλωμένου νερού Traficante Group εξαγόρασε η Coca – Cola 3Ε από κοινού με την The Coca Cola Company αναφέρει το Κέρδος, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο συμπληρώνει πως η ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως εδραιώνεται στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού.

Αγροτική Τράπεζα: Μεταξύ 5,50 – 6 ευρώ θα πραγματοποιηθεί το placement έως το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v