Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από deals και στο φόντο... αποτελέσματα

Οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των τραπεζών, το ενδεχόμενο ενεργοποίησης αγοραστών σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών και επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις (Coca Cola, Intracom, OTE) εκτιμάται ότι θα διαμορφώσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση. Παραμένει θετική η ψυχολογία, όπως αναφέρουν στην πλειονότητά τους αναλυτές και ειδικοί της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση υψηλής μεταβλητότητας και έντονων διακυμάνσεων εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι η σημερινή.

Ορισμένοι, όπως η Marfin Analysis, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης αγοραστικού ενδιαφέροντος στα τρέχοντα ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών, ενώ η Eurobank επιμένει προς την κατεύθυνση της αποκόμισης κερδών.

Στο σύνολό τους οι ειδικοί της αγοράς παραμένουν θετικοί, αναφερόμενοι στη γενικότερη ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

Η Marfin Analysis εκτιμά αύξηση 39,1% στα κέρδη μετά φόρων (δες σχετικό θέμα) για τις 38 εταιρίες που παρακολουθεί, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει βελτίωση στα κέρδη κατά 60,6% και διαμόρφωσή τους στα 204,4 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που θα μπορούσε να κάνει ενδεχομένως σήμερα ή αύριο τη διαφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, πέραν της ΔΕΗ (στα 18 ευρώ με 760.694 τεμάχια), είναι ο ΟΤΕ (από τα 18,38 ευρώ με 643.101 τεμάχια), καθώς το αναλογιστικό κόστος της εθελούσιας εξόδου στον Οργανισμό προσδιορίστηκε στα 696,7 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η μεσοπρόθεσμη τάση στην αγορά εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ανάλογα με την εκτίμηση για τα αποτελέσματα των τραπεζικών ομίλων, καθώς ενδεικτικά για την Alpha Bank πέντε αναλυτές αναμένουν αύξηση κερδών κατά 22,6% (δες σχετικό θέμα).

Σε επιμέρους θέματα θα πρέπει να συνεκτιμηθούν τα οφέλη από τις συνέργειες – προοπτικές που εντοπίζουν οι αναλυτές στη συμφωνία της Intracom με τη Sistema, η κατάθεση, χθες, τεχνικών οικονομικών προσφορών για το έργο της επέκτασης του μετρό προς Περιστέρι και Ανθούπολη, οι διευκρινίσεις του ΥΕΝ για την πραγματική διάσταση της συνεργασίας Κινέζου με ΟΛΠ - ΟΛΘ και ορισμένες ακόμη παραμέτροι.

Αυτές μπορεί να αφορούν στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση, στην ανθεκτικότητα χθες της Info-Quest (στα 5,74 ευρώ με 2,50%), στις αυξημένες συναλλαγές (26.880 τεμάχια) μέχρι τα 7,26 ευρώ της Λάμψα.

Ακόμη, στην ανθεκτικότητα των Φουρλή (-0,19%), Σαράντη (-0,25%), Μηχανικής (0,73% με 550.680 τεμάχια), ΕΛ.ΠΕ. (0,33%) και Καρδασιλάρη, στην εξαγορά της ιταλικής εταιρίας από την Coca Cola 3E (δες σχετικό θέμα) και σε ορισμένες ακόμη... λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση ”ανάσχεσης” στην πορεία διόρθωσης του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v