ΑΧΕ:Συσσώρευσης συνέχεια-πιθανές οι ρευστοποιήσεις

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι κινήσεις αποκόμισης κερδών ενδέχεται να συνεχιστούν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για την απαρχή μιας γενικότερης πτωτικής τάσης στην αγορά. Η θετική ψυχολογία παραμένει.

ΑΧΕ:Συσσώρευσης συνέχεια-πιθανές οι ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά πως σταδιακά το αγοραστικό ενδιαφέρον θα ανακάμψει και θα απορροφήσει την προσφορά.

Εικόνα ανάλογη με τη χθεσινή εκτιμά η Eurobank Securities ότι θα εμφανίσει η σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αναζητούν την αποκόμιση κερδών ύστερα από την πρόσφατη υπεραπόδοση, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η γενικότερη ψυχολογία παραμένει θετική.

”Υγιή” αντίδραση χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance την κατά 1,38% υποχώρηση του Γενικού Δείκτη ύστερα από την πρόσφατη ισχυρή άνοδο, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η υποχώρηση δεν σηματοδοτεί την απαρχή μιας γενικότερης πτωτικής κίνησης.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως είναι πιθανό η αγορά να κινηθεί σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, ενώ συμπληρώνει ότι τα αποτελέσματα χρήσης που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurobank αναμένεται να συντελέσουν στη διαμόρφωση τάσης για τον ευρύτερο κλάδο, διατηρώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών ζωντανό.

Το ενδεχόμενο να προκύψει ένα ”ήπιο” rebound σήμερα, το οποίο όμως θα κινηθεί στο πλαίσιο κινήσεων συσσώρευσης, επισημαίνει η Σίγμα Securities.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με απώλειες σε όλο το ταμπλό, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει ότι Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,38%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 284 εκατ. ευρώ.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, στις μετοχές των ΔΕΗ, Intracom και Αγροτικής Τράπεζας.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι οι πιέσεις ήταν ισχυρότερες για τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίοι έχουν υπεραποδώσει από τις αρχές του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v