Αναμενόμενη διόρθωση - ικανοποιητική εικόνα

Αναμενόμενη και στο πλαίσιο του ”ικανοποιητικού” η μέχρι στιγμής εξέλιξη της συνεδρίασης, με το Γ.Δ. να έχει υποχωρήσει μέχρι τις 4.115 μονάδες. Συναλλαγές περίπου 1 εκατ. τεμαχίων στη μετοχή της Intracom, ανοδικά κινείται η μετοχή της ΔΕΗ. Στο περίπου 1 προς 5 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεγαλύτερες είναι οι μέχρι στιγμής απώλειες για το Μid-40 (0,94%), έναντι του FTSE-20 (0,49%), πλην, όμως, η συνολικότερη εικόνα της αγοράς είναι απόλυτα ικανοποιητική.

Για το Γ.Δ. διαμορφώθηκε χαμηλό σημείο στις 4.124 μονάδες, για το δε FTSE-20 στις 2.255,5 μονάδες.

Μεγαλύτερες είναι μέχρι στιγμής οι απώλειες για τους κλαδικούς δείκτες βιομηχανικών προϊόντων – υπηρεσιών (2,3%), πρώτων υλών (2,2%), ενώ κρατούν τεχνολογία, τρόφιμα – ποτά και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Αυτό, γιατί διαμορφώνεται ανοδικά η μετοχή της ΔΕΗ μέχρι τα 17,76 ευρώ, της Coca Cola 3E μέχρι τα 25,98 ευρώ, ενώ δυνατές εμφανίζονται Info-Quest, Intracom, Πλαίσιο, Λάμψα, Φουρλής, Λάμδα Development και Εθνική Ασφαλειών, Αttica Bank, Eurobank, Aspis Bank, ΕΛΠΕ, Σαράντης, Τέρνα, Καθημερινή.

Στη μετοχή της Intracom οι συναλλαγές διαμορφώνονταν (στις 14:25) προς το 1 εκατ. τεμάχια, ενώ στην Εθνική Ασφαλειών προσέγγιζαν τις 60.000 τεμάχια.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν μεταξύ των 5,62-5,82 ευρώ στη μετοχή της Info-Quest.

Μία ενδιαφέρουσα και από επιχειρηματικής πλευράς είδηση αφορά στην επισημοποίηση της θέσης του ομίλου Ολαγιάν, με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Flexopack.

Ο ξένος επενδυτικός οίκος κατέχει παραδοσιακά θέση στο ΜΚ της Flexopack, το ποσοστό του όμως ενισχύθηκε τελευταία μετά τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά στη διαμόρφωση της αγοράς σχετίζεται με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών, καθώς ξεκίνησε από το περίπου 1 προς 3 για να διαμορφωθεί σταδιακά στο 1,5 προς 3, αφού μετά τις 12:30 μεταξύ των μετοχών με θετική απόδοση εμφανίζονταν και οι Auto Hellas, S&B, Φουρλής, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Τεγόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v