Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στο ”στόχαστρο” Σερβία, Κροατία, Τουρκία

Τρεις χώρες του ευρύτερου νοτιοανατολικού μπλοκ και συγκεκριμένα Σερβία, Κροατία και Τουρκία έχει βάλει στο στόχαστρό του το μάνατζμεντ της Εθνικής, προκειμένου να προχωρήσει σε εξαγορές τοπικών πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για την Ουκρανία.

Εθνική: Στο ”στόχαστρο” Σερβία, Κροατία, Τουρκία
του Γιώργου Μαντέλα

Τρεις χώρες του ευρύτερου νοτιοανατολικού μπλοκ έχει βάλει στο στόχαστρό του το μάνατζμεντ της Εθνικής, προκειμένου να προχωρήσει σε εξαγορές τοπικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Όπως έγινε γνωστό στο euro2day.gr πριν από λίγο από αρμόδια πηγή της Τράπεζας, κατά σειρά προτεραιότητας ο λόγος αφορά στη Σερβία, την Κροατία και την Τουρκία.

Στην πρώτη περίπτωση η Εθνική συμμετέχει στο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της Voivodaska Bank.

Στη δεύτερη περίπτωση η Εθνική ενδιαφέρεται για την περίπτωση του κροατικού τραπεζικού βραχίονα της ιταλικής Unicredito. Το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περίπτωση παραμένει ”ζωντανό”, ενώ στην τρίτη περίπτωση (Τουρκία) η Εθνική εξετάζει συγκεκριμένους οργανισμούς χωρίς όμως προς το παρόν να έχει καταλήξει στην τράπεζα – στόχο που θα χτυπήσει.

Η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι η κίνηση στην Τουρκία θα γίνει –όταν γίνει– αυτόνομα και κατά πάσα πιθανότητα όχι σε συνεργασία με άλλη τράπεζα.

Από τις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις η πιο άμεση είναι η σερβική. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ουκρανίας, ”το project είναι πιο μακρινό, αλλά το ενδιαφέρον υφίσταται” επισημάνθηκε από την ίδια πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v