Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Sistema το 51% της Intracom Telecom (update)

Σε μη δεσμευτική κατ’ αρχήν συμφωνία για την εξαγορά από την Concern Sitronics ποσοστού 51% της εταιρίας Intracom Telecom, έναντι τιμήματος ευρώ 120 εκατ. περίπου, κατέληξαν οι Concern Sitronics, ο τεχνολογικός βραχίονας της ρωσικής Sistema, και η Ιntracom. ”Και άλλες συνεργασίες”, προανήγγειλε ο Σ. Κόκκαλης. Το νέο Δ.Σ. της Intracom Holdings.

Στη Sistema το 51% της Intracom Telecom (update)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Σε μη δεσμευτική κατ’ αρχήν συμφωνία για την εξαγορά από την Concern Sitronics ποσοστού 51% της εταιρίας Intracom Telecom, έναντι τιμήματος ευρώ 120 εκατ. περίπου, κατέληξαν οι Concern Sitronics, ο τεχνολογικός βραχίονας της Sistema, και η Intracom Holdings.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, όπως η ολοκλήρωση οικονομικών και νομικών ελέγχων, διαπραγμάτευση για τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών και το σύμφωνο μετόχων και την απόκτηση των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων και διοικητικών αδειών.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γ.Σ. της Intracom ο πρόεδρός της κ. Σ. Κόκκαλης, η συνολική αποτίμηση της Intracom Telecom υπολογίστηκε στα 440 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού). Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρόθεση της Sistema να εντάξει την ελληνική εταιρία στο γενικότερο business plan της για όλη την Ευρώπη, το οποίο φέρει την επωνυμία ”Info Communications”.

Η Intracom Telecom είναι 100% θυγατρική εταιρία της Intracom Holdings με κύρια δραστηριότητα την παροχή ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών στην περιοχή της EEMEA (Aνατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η Intracom Telecom μέσω της ερευνητικής της δραστηριότητας έχει αναπτύξει και παράγει μία πλήρη και τεχνολογικά προηγμένη σειρά προϊόντων στους τομείς των ευρυζωνικών ενσύρματων και ασύρματων συστημάτων πρόσβασης και μετάδοσης, όπως επίσης και συστήματα διανομής περιεχομένου (IPTV, triple-play).

Η Concern SITRONICS θα εντάξει την εταιρία στον τομέα Infocommunications, η κύρια δραστηριότητα του οποίου επικεντρώνεται σε ψηφιακά τηλεπικοινωνιακά κέντρα, συστήματα billing και δίκτυα επόμενης γενιάς (NGN), αποσκοπώντας στην πραγματοποίηση συνεργειών από τις συμπληρωματικές οικογένειες προϊόντων της INTRACOM TELECOM, τις δυνατότητες system integration που κατέχει αλλά και την πελατειακή της βάση.

Ο κ. Κόκκαλης αναφερόμενος στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το ρωσικό όμιλο είπε ότι περιλαμβάνουν και άλλες συνεργασίες και αναφέρθηκε φυσικά στη διεκδίκηση του πανρωσικού Λόττο από κοινού από τις εταιρίες Sistema και Intralot.

Ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, ενώ τόνισε πως η συνεργασία με τον Όμιλο θα συνεχισθεί, καθώς υπάρχει προοπτική και για νέες συνεργασίες, εξίσου σημαντικές, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr που προέρχονται από έγκυρους κύκλους προσκείμενους στην Intracom, τις επόμενες ημέρες και πάντως μέχρι το τέλος του μήνα, ενδέχεται να ανακοινωθεί και η συμμετοχή της Intracom στην τουρκική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Telsim.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο κ. Κόκκαλης είχε δημοσιοποιήσει την προσυμφωνία με την Vodafone που έδιδε δικαίωμα στην Intracom για απόκτηση ποσοστού μέχρι 10% στην τούρκικη εταιρία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τη συμμετοχή της Sistema το business plan της Intracom αλλάζει συνολικά και δεν αποκλείουν να εμπλακεί μελλοντικά και στο deal με την τουρκική εταιρία.

--------Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Intracom Holdings, το οποίο απαρτίζεται από τα εξής εννέα (9) μέλη: Σωκράτη Κόκκαλη, Κωνσταντίνο Δημητριάδη, Δημήτριο Κλώνη, Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, Γεώργιο Άννινο, Στυλιανό Ζερβόπουλο, Νικόλαο Λαμπρούκο, καθώς και Άννα Πουσκούρη–Reiche και Δημήτριο Χατζηγρηγοριάδη, ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ευχαρίστησε προσωπικά τα μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, τα οποία θα αναλάβουν σημαίνοντες ρόλους στον Όμιλο, το Athens Information Technology και το Ίδρυμα Κόκκαλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v