Μαΐλλης: Υποβάθμιση σε reduce από την Εγνατία

Σε reduce (μείωση θέσεων) υποβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή του Μαΐλλη η Εγνατία Finance, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, επικαλούμενη την πρόσφατη επίδοση της μετοχής, αλλά και την τιμή-στόχο των 3,5 ευρώ που θέτει η ίδια. Τι βλέπουν για το έτος Marfin, HSBC.

Μαΐλλης: Υποβάθμιση σε reduce από την Εγνατία
Σε reduce (μείωση θέσεων) υποβαθμίζει τη σύστασή της για τη μετοχή του Μαΐλλη η Εγνατία Finance, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, επικαλούμενη την πρόσφατη επίδοση της μετοχής που έκλεισε την Παρασκευή στα 4,20 ευρώ, σε συνδυασμό με την τιμή-στόχο των 3,5 ευρώ που θέτει η ίδια.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι προβλέψεις της για τα έσοδα 2005 της εταιρίας κάνουν λόγο για 16 εκατ. ευρώ, κάτι που δηλώνει κάμψη κατά 20%.

Από την πλευρά της η Marfin κάνει λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 6,9% έως τα 365 εκατ. ευρώ και κατά 17,8% λιγότερα καθαρά κέρδη στα 16,7 εκατ. ευρώ, λόγω επιπρόσθετου κόστους αναδιάρθρωσης έκτακτων φόρων 1,5 εκατ. ευρώ και περιορισμού των περιθωρίων κέρδους.

Η ίδια χρηματιστηριακή αναφέρεται στην πρόσφατη ανακοίνωση της Μαΐλλης για θυγατρική στην Ελβετία, εοισημαίνοντας ότι είναι αντίστοιχη με τα σχέδια γεωγραφικής επέκτασης της εταιρίας και ενίσχυσης του μεριδίου της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την πλευρά της η HSBC εκτιμά τα έσοδα της Μαΐλλης στα 365 εκατ. ευρώ (+7%) και τα κέρδη της στα 17,1 εκατ. ευρώ (κατά 15,8% χαμηλότερα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v