ΑΧΕ: Συσσώρευση και πιθανές ρευστοποιήσεις

Διατηρείται η θετική ψυχολογία στην αγορά εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι παράλληλα επισημαίνουν το ενδεχόμενο καταγραφής κινήσεως αποκόμισης κερδών και δη εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων χρήσης. Μερίδα των αναλυτών προβλέπει συσσώρευση.

ΑΧΕ: Συσσώρευση και πιθανές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Αμείωτο διατηρείται το θετικό momentum σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία παράλληλα επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών στα τρέχοντα επίπεδα, δεδομένης της υπεραπόδοσης που έχουν εμφανίσει ορισμένοι τίτλοι.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Eurobank Securities, η οποία προβλέπει ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι θετική, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο καταγραφής κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Θετικό άνοιγμα προβλέπει η Proton Securities για τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά το κλίμα που θα επικρατήσει στην εγχώρια αγορά εκτιμά πως θα είναι ευνοϊκό και δη εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου από τις Coca – Cola 3Ε και Eurobank εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Διατηρήθηκε το θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους την περασμένη εβδομάδα με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 2,5% και με τον δείκτη FTSE-80 να ενισχύεται κατά 9,7% αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεν εντοπίζει κάποιους λόγους οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αλλαγή της τάσης στην παρούσα φάση, ωστόσο, επισημαίνει ότι είναι πιθανό να εμφανιστούν ρευστοποιήσεις (τάση η οποία έγινε εμφανής και την Παρασκευή) και συσσώρευση βραχυπρόθεσμα εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης.

Το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ορισμένες ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών την τρέχουσα εβδομάδα επισημαίνει η Σίγμα Securities.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report αναφέρει ότι ”η ελληνική αγορά αγνόησε σχεδόν επιδεικτικά την τάση των ξένων χρηματιστηρίων που συνεχίζουν την συσσώρευσή τους κοντά στα υψηλά της φετινής χρονιάς”, επισημαίνοντας πως ”φαίνεται ότι οι αγοραστές διατηρούν ακόμα τον έλεγχο της αγοράς παρά τη διαφαινόμενη κόπωση σε αρκετούς τίτλους-σηματωρούς που πρωταγωνίστησαν στους πίνακες των αποδόσεων όλο το προηγούμενο διάστημα”.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η μικρή κεφαλαιοποίηση αναλαμβάνει καθημερινά περισσότερη δράση στο προσκήνιο, μετά τους τίτλους της μεσαίας, ενώ δεν λείπουν φαινόμενα ακραίων υπερβολών σε αμφιβόλου ποιότητας εταιρίες παρά τις γνωστές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από την εμφάνιση αρνητικών λειτουργικών αποτελεσμάτων ή ιδίων κεφαλαίων στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις.

Μιλώντας για αποτελέσματα, η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει για πολλοστή φορά το φαινόμενο μεγάλων καθυστερήσεων στη ροή επίσημων ειδήσεων από τα λογιστήρια των εισηγμένων εταιριών.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με απώλειες της τάξης του 0,54% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 334,5 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, που προσθέτει ότι η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας υπεραπέδωσε καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 3,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v