Ο Τύπος της Δευτέρας

Η έλευση του ιού των πτηνών στην Ελλάδα, η σύσταση νέου κεντρικού συντονιστικού οργάνου για τη θωράκιση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, το ”ρήγμα” μεταξύ ΣΕΒ και κυβέρνησης, αλλά και η πορεία της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η έλευση του ιού των πτηνών στην Ελλάδα, η σύσταση νέου κεντρικού συντονιστικού οργάνου για τη θωράκιση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, το ”ρήγμα” μεταξύ ΣΕΒ και κυβέρνησης, αλλά και η πορεία της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ιός: Σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας και στην Αττική οι νεκροί κύκνοι, μολυσμένοι ή όχι, φοβίζουν τους κατοίκους σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που προσθέτει ότι η γρίπη των πτηνών που έφτασε στην Ελλάδα με τους αποδημητικούς κύκνους από τον Βορρά και μάλιστα νωρίτερα του κανονικού σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες και κάθε άγριο πτηνό που βρίσκεται νεκρό αντιμετωπίζεται ως ύποπτο, έστω και εάν μόνο τρεις, ως τώρα, περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί.

Υποκλοπές: Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τη θωράκιση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων εξαγγέλλει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που συμπληρώνει πως εξετάζεται η σύσταση νέου κεντρικού συντονιστικού οργάνου παρά τω πρωθυπουργώ.

Με στέλεχος της Vodafone επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Κώστας Τσαλικίδης λίγη ώρα πριν από τον θάνατό του, δηλώνει στα ”Νέα” ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θ. Σοφός, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σήμερα τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα κ. Ι. Διώτη, ζητώντας περαιτέρω έρευνα, ενώ ταυτόχρονα ”Τα Νέα” επισημαίνουν ότι οι κεραίες εντόπισαν τους υποκλοπείς.

ΣΕΒ: Για ρήγμα στις σχέσεις ΣΕΒ κυβέρνησης κάνει λόγο η Ημερησία, που σημειώνει πως αιτία είναι η στάση της κυβέρνησης για τα αφορολόγητα αποθεματικά, η αύξηση της προκαταβολής φόρου, οι μεταρρυθμίσεις και η οδηγία Μπολκενστάιν.

Σκληρή κριτική άσκησαν οι επικεφαλής των επιχειρηματικών φορέων της χώρας στο κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, διατυπώνοντας την άποψη ότι το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων έχει ελλείψεις και απαιτείται άμεση αντίδραση για να διατηρήσει η χώρα μας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα νέα δεδομένα για 4 μεγάλες εισηγμένες, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Merrill Lynch δεν αποκλείει ”φλερτ” Telefonica με ΟΤΕ και CosmΟΤΕ, ενώ αναμένεται η συμφωνία της Intracom με τη Sistema, και παράλληλα επισημαίνει πως ο ΟΠΑΠ διατηρεί το μονοπώλιο.

Καπράλος: Η ελληνική κεφαλαιαγορά θα παραμείνει υγιής με συνειδητοποιημένους επενδυτές ”μόνο”, τονίζει στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος.

Ασφαλιστική Εποπτεία: Στην τελική ευθεία να αναλάβει δράση βρίσκεται η Επιτροπή Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης, πρόθεση της οποίας είναι να ασκήσει με αυστηρότητα το ρόλο της, αποβλέποντας στην εξυγίανση του κλάδου το ταχύτερο δυνατόν, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Εγνατία Τράπεζα: Για νέα τροπή στις εξελίξεις γύρω από την Εγνατία Τράπεζα κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία οι μέτοχοι αντιδρούν στην παράταση που ζητά η GE Capital για υποβολή προσφοράς.

Informatics: Ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία βρίσκεται η Informatics σύμφωνα με την Ημερησία, που προσθέτει ότι η εταιρία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην κάλυψη των δανειακών της υποχρεώσεων, ενώ τονίζει παράλληλα πως η Eurobank της απέστειλε εξώδικο.

ΑΛΤΕ: Δεν ανακοίνωσε στρατηγικό επενδυτή η ΑΛΤΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει ότι η εταιρία δεν αποκάλυψε τα πολυπόθητα ονόματα στη γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v