Συσσώρευση και... βλέπουμε

Με τη μετοχή της Εθνικής να διαμορφώνεται υψηλότερα των 40 ευρώ και των 30 ευρώ αυτή της Alpha Bank, ο Γ.Δ. έφτασε μέχρι τα υψηλά των 4.190 μονάδων. Απαραίτητο θεωρείται το ”χώνεμα” της ανόδου, της κατοχύρωσης υπεραποδόσεων και της εναλλαγής θέσεων. Εμφανείς πλέον οι ενδείξεις κερδοσκοπίας και σε αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τα υψηλά των 4.189,5 μονάδων διαμορφώθηκε αρχικά ο Γ.Δ.

Αντίδραση αξίας συναλλαγών 60-65 εκατ. ευρώ, που μένει να φανεί στη συνέχεια εάν αποτελεί κατοχύρωση σημαντικών κερδών ή αλλαγή θέσεων.

Στην πρώτη περίπτωση, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτό της διόρθωσης βασικών δεικτών και μετοχών, ενδεχομένως σε λίγο χαμηλότερες τιμές.

Στη δεύτερη, δεν αποκλείεται ύστερα από μια απαραίτητη συσσώρευση να επιδιωχθεί οι μετοχές που αγοράστηκαν στα υψηλά να πωληθούν υψηλότερα.

Μετά τα πρώτα 35-40 λεπτά ο Γ.Δ. κυμαινόταν σε ένα εύρος 25 μονάδων, για να ”γυρίσει” οριακά αρνητικά στις 12:40.

Από την αρχή της συνεδρίασης ξεχώριζαν οι αυξημένες συναλλαγές της Auto Hellas, μέχρι τα 4,88 ευρώ, της Αγροτικής, μέχρι τα 5,66 ευρώ, της Εθνικής Ασφαλειών, μέχρι τα 7,10 ευρώ, της Coca Cola προς τα 26 ευρώ και της Τρ. Πειραιώς προς τα 21,64 ευρώ.

Η μετοχή της Εγνατίας διαμορφωνόταν μέχρι τα 6,10 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες των 300.000 τεμαχίων, σε μία περίοδο που η αποτίμηση των 590 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται κατά μείζονα λόγο από την προεξόφληση φημών και επικείμενων συνεργασιών με ξένους στρατηγικούς πελάτες, οι οποίοι ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένουν... άφαντοι.

Η μετοχή της Info-Quest διαμορφώνεται μέχρι τα 5,64 ευρώ, των ΚΑΕ μέχρι τα 17 ευρώ, ενώ στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έγιναν αγορές υψηλότερα και των 40 ευρώ, όπως επίσης και των 30 ευρώ στη μετοχή της Αlpha Bank.

Αυτό που αναζητείται πλέον στην αγορά είναι σημείο ισορροπίας και ενδεχομένως επιβεβαίωσης (ή όχι) στηρίξεων βασικών δεικτών και μετοχών.

Και αυτό σε μία φάση όπου, πέραν των δικαιολογημένων περιπτώσεων υπεραπόδοσης, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και συχνότερα ενδείξεις κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v