Στα όπλα... τράπεζες - media - βιομηχανία

Με ακόμη μία ”κορυφή” αντιδρά υψηλότερα η Σοφοκλέους, κόντρα στην τάση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τη βοήθεια των τραπεζών, των media και της βιομηχανίας. Αυξημένη μεταβλητότητα στην περιφέρεια, που κρύβει κινδύνους για όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα υψηλά ημέρας διαμορφώνεται η αγορά, με τον SC-80 να ξεπερνά τις 815 μονάδες.

Ο συγκεκριμένος δείκτης υπεραποδίδει κατά 2,3% έναντι περίπου 0,5% του Γ.Δ., στοιχείο που ενισχύει τη μεταβλητότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις αυξάνει το ρίσκο.

Ήδη για το συγκεκριμένο δείκτη καταγράφονται ενδείξεις υπερθέρμανσης, με ό,τι αυτό μπορεί να κρύβει για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Η εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε σταδιακά μετά τις 14:00, όπως συνηθίζεται τις τελευταίες ημέρες.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών είναι στο περίπου 3 προς 1, και τίτλοι από την Προμότα και την Κλωνατέξ μέχρι τη Fanco και τη Lannet φτάνουν μέχρι και 20%.

Σε ηπιότερο ρυθμό ενισχύεται κατά περίπου 13% η μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου, της μόνης άλλωστε του ομίλου Βιοχάλκο που βρίσκεται σε επιτήρηση (με την αγορά να προεξοφλεί άρση της τιμωρίας), αλλά και των Ελληνικά Καλώδια, ΕΤΕΜ και άλλων του ιδίου ομίλου.

Ανοδικά συνεχίζει για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση η Ευρωπαϊκή Πίστη, για ακόμη μία ημέρα μέχρι τα 1,34 ευρώ η ΝΕΛ, ενώ αυξημένες εμφανίζονται σήμερα οι συναλλαγές μέχρι τα 1,84 ευρώ στην ΑΝΕΚ.

Στη μετοχή της Γρηγόρης, μετά τις σημερινές εξελίξεις, η μετοχή διαμορφώνεται προς τα 1,2 ευρώ, ενώ επίσης ανοδικά κινούνται Διεκάτ, LogicDIS, με περισσότερα των 2 εκατ. τεμαχίων, Ελτράκ, Πλαστικά Κρήτης και ευρύτερα ο κλάδος των μέσων ενημέρωσης.

Η καταγραφή ακόμη μίας υψηλής τιμής για το Γ.Δ. είναι λογικό να ενισχύει τον ενθουσιασμό, θα πρέπει, όμως, παράλληλα να καθιστά προσεκτικότερους όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα και κυρίως στο όριο του Τ+3.

Για τη συνέχεια, μένει να φανεί εάν και σήμερα θα υπάρξει η ”κοιλιά” που παρατηρείται στο μεσοδιάστημα της συνεδρίασης (από τις 14:00-16:30), καθώς σειρά κερδοφόρων θέσεων επιχειρείται να κατοχυρωθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v