Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών, οι συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για τον έλεγχο των επισφαλειών, το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ, η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank για μέρισμα 0,90 ευρώ για το 2005, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των υποκλοπών, οι συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα για τον έλεγχο των επισφαλειών, το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ, η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank για μέρισμα 0,90 ευρώ για το 2005, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Υποκλοπές: Για σημαντικές αποκαλύψεις στο θέμα των υποκλοπών χθες στη Βουλή κάνει λόγο Το Βήμα που παράλληλα αναφέρει πως ο υπουργός δικαιοσύνης επιβεβαίωσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι υπάρχει ένα κενό επτά ημερών από τη στιγμή που η Vodafone λέει ότι εντόπισε τις υποκλοπές έως την ημέρα που ενημέρωσε τη Δικαιοσύνη.

Περαιτέρω σύγχυση στην υπόθεση των υποκλοπών προκαλεί η συνεχιζόμενη διαφοροποίηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργου Βουλγαράκη από τον συνάδελφό του Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα σημειώνει η Καθημερινή που προσθέτει πως η διαφοροποίηση αυτή έγινε εμφανής στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, κατά την οποία ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι η αυτοκτονία του Κώστα Τσαλικίδη ”δεν μπορεί να συσχετιστεί με βάση τα στοιχεία της έρευνας για τις υποκλοπές” ενώ αντιθέτως ο κ. Παπαληγούρας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προδικάσει την ανεξάρτητη δικαστική έρευνα.

Μετά τον κ. Έβερτ και ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας άδειασε χθες – στη Βουλή – τον κ. Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος έσπευσε να εκδώσει πόρισμα με το οποίο αποσυνέδεε την αυτοκτονία Τσαλικίδη από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέρουν Τα Νέα.

Διαφωνία υπουργών χθες στη Βουλή αποκάλυψε την αγωνία της κυβέρνησης να εκτρέψει μερίδιο των ευθυνών της επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Μπουρμπούλια: Για τρίτη φορά σήμερα συνεδριάζει το Εφετείο Παρισίων, προκειμένου να αποφανθεί επί του ελληνικού αιτήματος για έκδοση της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στη χώρα μας, επισημαίνει η Καθημερινή.

Οδηγία Μπόλκενσταϊν: Θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη προκαλεί η λεγόμενη Οδηγία Μπόλκενσταϊν για την απελευθέρωση των υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει Το Βήμα που συμπληρώνει πως η εφαρμογή της θα προκαλέσει πιέσεις στις συνθήκες εργασίας και στις αμοιβές.

ΑΕΠ: Οι αυξημένες κρατικές δαπάνες και οι επιστροφές φόρου τον περασμένο Δεκέμβριο, υπερκάλυψαν την αύξηση των εσόδων που παρουσίασαν τα κρατικά ταμεία στους τελευταίους μήνες του 2005, με αποτέλεσμα το έλλειμμα του προϋπολογισμού να διαμορφωθεί στο 4,3% του ΑΕΠ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Γκαργκάνας: Ανήσυχος εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας στη συνάντησή του με την ηγεσία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, προειδοποιώντας τις τράπεζες για την παρατηρούμενη αύξηση των καθυστερήσεων, αναφέρει η Καθημερινή.

Συστάσεις για προσεκτικότερη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας δανειοληπτών, αλλά και απόλυτη εφαρμογή των προσφάτων Πράξεων της ΤτΕ, για αυστηρότερους όρους χορήγησης στεγαστικών δανείων ζήτησε χθες από τους προέδρους των τραπεζών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Επενδύσεις: Την τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων ώστε να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι από το Γ΄ ΚΠΣ, ζήτησε από υπουργεία και νομαρχίες το υπουργείο Οικονομίας σύμφωνα με την Ημερησία η οποία προσθέτει ότι το 50% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθεί σε οδικά και περιφερειακά έργα.

Merrill Lynch: Άνοδο των επιτοκίων του ευρώ άνω του 3,5% και μάλιστα μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2006, προβλέπει η Merrill Lynch κυρίως λόγω της αυξημένης ρευστότητας στην Ευρώπη σύμφωνα με την Ημερησία.

Ναυτιλία: Με τις Μινωικές Γραμμές φλερτάρει τώρα ο Π. Λασκαρίδης σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει πως άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Π. Παναγόπουλου.

Ακίνητα: Αύξηση 10% στις τιμές των νεόδμητων κατοικιών έχουν επιβάλλει σε ένα μόλις μήνα, από τις αρχές του 2006, οι κατασκευαστές, λόγω της ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών και της εφαρμογής του μέτρου του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές αναφέρει η Εξπρές.

Αράπογλου: ”Ο τραπεζικός χώρος έχει γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Δεν έχει έννοια να διαπραγματευόμαστε συλλογικά δίπλα στους ανταγωνιστές μας” επισήμανε στους εργαζομένους της Εθνικής ο κ. Τάκης Αράπογλου σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Eurobank: Τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές, καθώς και τη διανομή συνολικού μερίσματος ύψους 0,90 ευρώ αποφάσισε να εισηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank επισημαίνει η Καθημερινή.

Η Ημερησία συμπληρώνει πως η Τράπεζα ξεκινά αυτόνομη επέκταση στην πολωνική αγορά με την επωνυμία Polbank.

ΟΤΕ: Για διπλή εμπλοκή στην εθελουσία του ΟΤΕ κάνει λόγο η Καθημερινή η οποία αναφέρει πως το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Οργανισμού υφίσταται ”μπλόκο” από δυο μέτωπα με συνέπεια ο ΟΤΕ να βυθίζεται σε μια πρωτοφανή αποδιοργάνωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Προκαταρκτική εξέταση που ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι 18 μήνες αποφασίζει σήμερα η ΕΕ για την εθελουσία έξοδο του ΟΤΕ και συγκεκριμένα την ενίσχυση του ΤΑΠ-ΟΤΕ με 315 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Νέες άδειες για 500 πρακτορεία δίνει ο ΟΠΑΠ σύμφωνα με την Ημερησία που προσθέτει ότι από το σύνολο των νέων αδειών οι 238 θα δοθούν στους Ολυμπιονίκες σε υλοποίηση δέσμευσης του κ. Ορφανού, ενώ παράλληλα σημειώνει πως παραδίνονται στον ΟΠΑΠ από την Intralot τα 500 από τα 2.000 τερματικά.

Εγνατία Τράπεζα: Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το μέλλον της Εγνατίας, σε συνάντηση του βασικού μετόχου κ. Β. Θεοχαράκη με τη Rothschild αναφέρει το Κέρδος που συμπληρώνει πως είναι ανοιχτός ο χώρος για τη Marfin, αν οι ξένοι δεχθούν πακέτα μειοψηφίας.

Forthnet: Προς αύξηση κεφαλαίου οδεύει η Forthnet η οποία εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Elbisco: Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ συνάπτει η Elbisco για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Danone: Την αυτόνομη παρουσία της στην ελληνική αγορά γιαούρτης ανήγγειλε χθες η Danone, φιλοδοξώντας να καταστεί ηγέτιδα δύναμη σε έναν τομέα που χαρακτηρίζει από σκληρό ανταγωνισμό, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v