”Μάχες” στις 4.100 μονάδες

Σφήνα στον ακτοπλοϊκό κλάδο και τα μέσα ενημέρωσης εισέρχεται η... βιομηχανία. Με τον όμιλο Βιοχάλκο να αντιδρά συνολικότερα και τη Εurοbank να κερδίζει περίπου 2%, συνεχίζεται η κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αγορές διορθώνουν μέχρι και 0,5%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για τις 4.150 μονάδες έχει... σαλπάρει η αγορά.

Με αυξημένες συναλλαγές, παρατεινόμενη διάχυση του ενδιαφέροντος (επενδυτικού και βραχυπρόθεσμου) σε ευρύτερο μέρος της αγοράς και την αναλογία ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 3 προς 1 συνεχίζεται η συνεδρίαση.

Ο Γ.Δ. κινείται πέριξ των 4.115-4.122 μονάδων, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,55%, ενώ τα βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες κατά περίπου 4%.

Αυτό οφείλεται στην υπεραπόδοση συνολικότερα του ομίλου Βιοχάλκο, με τη μητρική να κερδίζει μέχρι και 7%.

Από τον ακτοπλοϊκό κλάδο η μετοχή της ΝΕΛ φτάνει στα 1,23 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, των Μινωικών μέχρι τα 4,10 ευρώ, ενώ ακολουθούν Blue Star και Attica.

Ανοδικά διαμορφώνεται η τιμή και των μετοχών ομίλων από το χώρο των μέσων ενημέρωσης, ενώ στο προσκήνιο... έρχονται δυναμικά μετοχές εταιριών από τη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση.

Από τα χαμηλά των 0,90 ευρώ, με τη συμμετοχή πακέτων και προσυμφωνημένων πράξεων, φτάνει μέχρι τα 1,01 ευρώ ο Γρηγόρης, ακολουθεί για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η Intertech, μέχρι τα 3,46 ευρώ (μετά τη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης), μέχρι τα 1,91 ευρώ η Ευρωπαϊκή Πίστη, προς τα 1,90 ο Καραμολέγκος, ενώ στον Πετζετάκι η μέγιστη διαμορφωνόταν προς τα 2,14 ευρώ.

Ειδικότερα για τον Πετζετάκι, θα πρέπει να προσεχθεί το ότι πήρε... μεταγραφή στον όμιλο ο γνωστός και από την Dow Hellas (αλλά και από τον φορέα Αθήνα 2004) Ιωάννης Σπανουδάκης (δες σχετικό θέμα).

Για την επόμενη ώρα, θα πρέπει να απορροφηθεί η όποια προσφορά εκδηλώνεται περίπου μέχρι τις 15:30-16:00, προτού διαμορφωθεί η τελική αντίδραση δεικτών και μετοχών.

Για τη συνέχεια της συνεδρίασης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μικρή διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών, που υποχωρούσαν μέχρι και 0,40%.

Σημείωση: Αύριο ξεκινά στις Βρυξέλλες η σχετική διαδικασία για το κατά πόσο μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του ΟΤΕ. Πρόκειται, όπως διευκρινίζουν καλά ενημερωμένες πηγές, για την αρχή της διαδικασίας, που θα έχει συνέχεια και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ληφθεί αύριο οποιαδήποτε τελεσίδικη απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v