ΑΧΕ: Θετική παραμένει η ψυχολογία

Διατηρείται η θετική ψυχολογία σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι συμπληρώνουν ότι η Σοφοκλέους αναμένεται να επηρεαστεί και από την τάση που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές. Εξάλλου, προβλέπουν και τη συνέχιση της υπεραπόδοσης των μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΑΧΕ: Θετική παραμένει η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετικό παραμένει το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που συμπληρώνει ότι η υπεραπόδοση στις µετοχές της µεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχιστεί.

Στο συνεχιζόμενο θετικό momentum αναφέρεται η Eurobank Securities, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στην επικείμενη ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών για το 2005, αλλά και στα αναμενόμενα ”ισχυρά” αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του έτους, τα οποία όλα μαζί σε συνδυασμό διατηρούν την ανοδική τάση.

Ωστόσο, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως είναι πιθανό να εμφανιστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών, αν και τονίζει πως καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό, το ενδεχόμενο πτώσης είναι περιορισμένο.

Την τάση των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Proton Securities ότι θα ακολουθήσει η Σοφοκλέους, δεδομένων των περιορισμένων ειδήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η ψυχολογία γενικότερα παραμένει θετική.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει πως οι εκτιμήσεις για θετικά αποτελέσματα στο 2005, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για επιχειρηματικά deals, έχουν διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι συνθήκες στην εγχώρια αγορά παραμένουν ευνοϊκές και ως εκ τούτου δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση στην ψυχολογία, με την προϋπόθεση ότι και οι ξένες αγορές θα υποστηρίξουν την τάση.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταγραφούν τάσεις συσσώρευσης ύστερα από την πρόσφατη άνοδο.

Τις επιδόσεις των ΕΧΑΕ (9,93%), Chipita (8,25%), Δέλτα Συμμετοχών (6,57%), Marfin (2,62%) και Eurobank (2,22%) επισημαίνει η Σίγμα Securities.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 1,20% υψηλότερα, φθάνοντας σε νέο υψηλό, µε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 294 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον τραπεζικό τοµέα εν όψει της αισιοδοξίας για ισχυρά αποτελέσµατα για το έτος 2005, ενώ οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν για µία ακόµα φορά, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v