Συνεδρίαση-κλειδί για ”μεσαία” - ”μικρά”

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση, περισσότερο για μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης όπου τις προηγούμενες συνεδριάσεις έχουν καταγραφεί σημαντικές υπεραξίες. Σε αναθεώρηση της τιμής–στόχου ορισμένων επιλεγμένων μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης προχωρούν ξένοι και Έλληνες αναλυτές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τάσεις συσσώρευσης με πιθανή την αποκόμιση κερδών προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές.

Στο σχετικό θέμα αναφέρεται αναλυτικά η εκτίμηση των χρηματιστηριακών που ”βλέπουν” μία συνεδρίαση σε στενό εύρος διακύμανσης.

Όμως οι αγορές από νωρίς έχουν ανοίξει θετικά στην Ευρώπη (μέχρι και 0,5% υψηλότερα), ενώ η αναβάθμιση της τιμής–στόχου ορισμένων μετοχών μπορεί να αποτελεί προοίμιο ενός επόμενου γύρου επιλεγμένων τοποθετήσεων.

Η Eurobank σε σχετική ανάλυσή της (βλ. σχετικό θέμα) θέτει στα 15,59 ευρώ την τιμή–στόχο για τη Δέλτα Συμμετοχών, η Alpha Finance στα 13,3 ευρώ για την ΕΧΑΕ, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση η Deutsche Bank έθεσε τιμές για Γερμανό – Βωβό, υποβαθμίζοντας τα Folli Follie, διατηρώντας τη σύσταση της για τα ΚΑΕ και θέτοντας τον πήχη στα 12,10 ευρώ για τη ΜΕΤΚΑ.

Μία παράμετρος που έχει ενδιαφέρον αφορά στην εξαγορά της ιταλικής BNL από τη γαλλική BNP με τις απαραίτητες συγκρίσεις, όσον αφορά στην αποτίμηση και των ελληνικών τραπεζών (βλ. σχετικά στον Χαμαιλέοντα).

Η παράμετρος αυτή αναφέρεται επειδή κατά καιρούς πολλά έχουν ακουστεί και περισσότερα έχουν φημολογηθεί όσον αφορά στο ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασιών ελληνικών τραπεζών (είτε μεταξύ τους, κυρίως όμως με ξένους ομίλους).

Η όλη κινητικότητα εντείνεται περίπου την ίδια περίοδο που φθάνουν σε κομβικό σημείο οι εξελίξεις από την Εμπορική, επίκειται η διάθεση μειοψηφικού ποσοστού της Αγροτικής και έπεται η εισαγωγή του Ταμιευτηρίου στη Σοφοκλέους.

Με βάση την πορεία των μετοχών την προηγούμενη εβδομάδα φαίνεται να διατηρείται η φορά για τις Δέλτα Συμμετοχών, Blue Star Ναυτιλιακή, Attica Συμμετοχών, Ρόκας, ΟΛΠ, ΜΕΤΚΑ, Ηρακλής, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, J&P Άβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Marfin και Μηχανική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v