Πιάτο ημέρας: ”Τράπεζες - κατασκευές”

Με κέρδη μέχρι και 3,5% για τη μετοχή της Alpha Bank επιβεβαιώνεται η εκτίμηση αναλυτών πως οι ξένοι σταθερά και μεθοδικά ενισχύουν τη θέση τους σε τραπεζικούς τίτλους. Συνολικότερα ανοδική η αντίδραση των μετοχών του ομίλου Μυτιληναίος, των κατασκευαστικών και των ακτοπλοϊκών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανείς οι διαθέσεις των αγοραστών οδηγούν μέχρι και τις 2.209,5 μονάδες τον FTSE-20.

Από την αρχή της συνεδρίασης, οι αγοραστές εμφανίστηκαν επιθετικοί στην περίπτωση της Alpha Bank, ξεκινώντας από τα 29,10 ευρώ και φτάνοντας προς τα υψηλά των 29,5 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως με βάση την τελευταία ανάλυση και της Εγνατίας Finance, η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank τίθεται στα 36,3 ευρώ και σύσταση αγοράς.

Σε ανάλογα θετικές εκτιμήσεις για τις τραπεζικές μετοχές, είχαν προχωρήσει τελευταία τόσο η UBS όσο κυρίως στις 17 Ιανουαρίου η J&P Morgan, με εκείνο το… εκκωφαντικό 49 ευρώ για την Εθνική.

Είναι εμφανές πως οι ξένοι και ισχυροί Έλληνες συνεργάτες θέτουν και θέλουν τον πήχη υψηλότερα.

Η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται με ανώτατη τιμή τα 38,80 ευρώ, της Eurobank στα 31,50 ευρώ, και της Πειραιώς προς τα 19,90 ευρώ.

Τα μεγαλύτερα, μέχρι στιγμής, κέρδη, καταγράφονται για τις μετοχές Lamda Development, που με ένα εντυπωσιακό +6,9% διαμορφώνεται στα 7,50 ευρώ, ενώ αγοραστές εμφανίζονται στα υψηλά 5,16 ευρώ της J&P ΑΒΑΞ, της Μηχανικής 2,57 ευρώ, ΕΛΤΕΧ 6,88 ευρώ.

Συνολικότερα ανοδικά διαμορφώνεται, όμως, η τιμή των εισηγμένων Μυτιληναίος, Μέτκα, της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, αλλά και των Μινωικών Γραμμών- Blue Star.

Τοποθετήσεις σε υψηλές τιμές πραγματοποιούνται μέχρι τα 22,12 ευρώ της Marfin, τα 30,94 του Μαίλλη, τα 7,12 της Intracom, αλλά και σε Hyatt, Ιατρικό Αθηνών, ΚΑΕ, Auto Hellas, EXAE και αρκετών ακόμη μετοχών.

Ανοδικά κινούνται επίσης, η μετοχή των Attica Συμμετοχών προς τα 4,52 ευρώ, συμπληρώνοντας το ακτοπλοϊκό… ψηφιδωτό, ενώ ξεπερνά και πάλι τα 38 ευρώ η μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος.

Για την επόμενη ώρα, μένει να βεβαιωθούν οι ”στηρίξεις” των βασικών δεικτών (πέριξ των 4.020 μονάδων για το Γ.Δ.), καθώς οι συναλλαγές εμφανίζονται και σήμερα υψηλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v