Τράπεζες - Βιοχάλκο ”ζεσταίνουν” την αγορά

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις ξένων και ορισμένων Ελλήνων διαχειριστών σε μετοχές κυρίως της Εμπορικής και της Αγροτικής. Ανοδική διαμορφώνεται η τάση για τον τραπεζικό κλάδο. Οι εξελίξεις από το μέτωπο της Βιοχάλκο ”θερμαίνουν” ακόμη περισσότερο το κλίμα στον ευρύτερα εννοούμενο κλάδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η λογική της προεξόφλησης επιστρέφει.

Οι τοποθετήσεις κυρίως των ξένων σε τραπεζικούς τίτλους παρέμεναν τις τελευταίες συνεδριάσεις σε... χαλαρό επίπεδο.

Σήμερα, οι κινήσεις ορισμένων Ελλήνων διαχειριστών γίνονται εμφανέστερες, τουλάχιστον στην περίπτωση των Εμπορικής, Αγροτικής αλλά και των Alpha Bank και Eurobank.

Με τη μετοχή της Alpha Bank προς τα 28,8 ευρώ, της Eurobank προς τα 30,7 ευρώ και της ΑΤΕ υψηλότερα των 5,30 ευρώ, ο Γ.Δ. οδηγείται προς τις 3.990 μονάδες.

Περίπου στις 12:15 ο FTSE-20 διαμορφωνόταν υψηλότερα, περίπου στα 0,85%, με συναλλαγές αυξημένες σε έναν μεγάλο αριθμό μετοχών του FTSE-20 και του Mid 40.

Παράλληλα, τα νεότερα από το μέτωπο της Βιοχάλκο (δες σχετικό θέμα) για Χαλκόρ - Fitco όχι μόνο έρχονται να συντηρήσουν την ανοδική φορά συνολικότερα του ομίλου, αλλά και να ενισχύσουν την εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως το 2006 μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι ”χρονιά Βιοχάλκο”.

Μέχρι τις 12:20 ήταν επίσης εμφανείς οι τοποθετήσεις σε μετοχές του ομίλου Μυτιληναίου, με το Αλουμίνιοn να αντιδρά προς τα 37,8 ευρώ, ενώ με ηπιότερο ρυθμό εμφανίζονταν αγοραστές στα ΕΛΠΕ, Άβαξ, ΕΛΤΕΧ και Βαρυτίνης.

Η υπεραντίδραση και της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά κρατά στο επίκεντρο συνολικότερα τον ευρύτερο κλάδο, σε μία χρονική συγκυρία που οι τιμές των μετάλλων και η διαμόρφωση οικονομιών κλίματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αποτελούν πλέον τάση.

Στον συγκεκριμένο κλάδο, όπου ευρύτερα συμπεριλαμβάνεται βεβαίως και ο Ηρακλής, εκτιμάται πως θα υπάρξουν σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις τόσο σε επίπεδο ομίλων όσο και –ξεχωριστά– σε επίπεδο εταιρειών.

Γι’ αυτό εδώ και καιρό επιμένουμε πως η αντίδραση του ομίλου Βιοχάλκο δεν αφορά μόνο σε μία ακόμη χρηματιστηριακής μορφής κίνηση –όπως το συνήθιζε παραδοσιακά η εισηγμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v