Ο Τύπος της Τρίτης

Στις εργασιακές σχέσεις, στις νέες διώξεις για παλαιές χρηματιστηριακές υποθέσεις, στην εικόνα της Σοφοκλέους, στις τάσεις που παρουσιάζουν τα ενοίκια αλλά και στις τιμές του πετρελαίου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στις εργασιακές σχέσεις, στις νέες διώξεις για παλαιές χρηματιστηριακές υποθέσεις, στην εικόνα της Σοφοκλέους, στις τάσεις που παρουσιάζουν τα ενοίκια αλλά και στις τιμές του πετρελαίου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Παπανδρέου: Ο νέος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγει χθες πανηγυρικά στην Αθήνα, στην κορυφαία θέση της οργάνωσης, ανέπτυξε το όραμά του για την αναγέννηση του σοσιαλισμού , επισημαίνει Το Βήμα.

Απασχόληση: ”Πράσινο φως” άναψε για ευέλικτες εργασιακές σχέσεις σε νομούς με υψηλή ανεργία αλλά και σε ζημιογόνους κλάδους, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης αναφέρει η Ημερησία.

Σε επανενεργοποίηση ενός παλαιότερου κατά της ανεργίας –αποτυχημένου– μέτρου των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης κατέληξαν χθες οι κοινωνικοί εταίροι, χωρίς όμως να συμφωνήσουν στη φιλοσοφία των παρεμβάσεων οι οποίες θα περιλαμβάνονται σε αυτή σημειώνει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: ”Ήπια προσαρμογή” για το ασφαλιστικό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ενοίκια: Σαφείς τάσεις υποχώρησης των ενοικίων στο λεκανοπέδιο Αττικής καταγράφονται για πρώτη φορά και εάν αυτές διατηρηθούν είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν ευρύτερες ανακατατάξεις στην κτηματαγορά και να συμπαρασύρουν σε υποχώρηση ακόμα και τις αγοραίες αξίες των κατοικιών αναφέρει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Νέα έρευνα πραγματοποιείται για κακουργήματα σε ”φούσκες” του Χ.Α. αναφέρει η Καθημερινή που συμπληρώνει ότι ζητείται το άνοιγμα λογαριασμών.

Επέκταση του κατηγορητηρίου με βαριές κατηγορίες (ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση κτλ.) για τουλάχιστον 50 άτομα παραγγέλλει ο εισαγγελέας Χ. Λακαφώσης στον ανακριτή, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ημέρες του ’99 θυμίζει η ομοβροντία φημών που κυκλοφορούν περί τη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα μια στις δυο χρηματιστηριακές ανακοινώσεις να αναφέρονται σε διαψεύσεις φημών περί εξαγορών, στρατηγικών συμμαχιών και άλλου τύπου συμφωνιών.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διαγράφονται από το ταμπλό 8 εισηγμένες, ενώ έπονται άλλες οκτώ, τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία εντός της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις υπό αναστολή μετοχές.

Eurobank: Σε καμία περίπτωση δεν πουλά πακέτο μετοχών της Eurobank ο βασικός μέτοχος κ. Σπ. Λάτσης, πρόεδρος του EFG Bank Group αναφέρει το Κέρδος, συμπληρώνοντας ότιυπήρξε νέα χθεσινή διαβεβαίωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου στη Γενεύη Π. Πεταλά.

ΟΤΕ: Την απόκτηση του 51% της Telecom Serbjia σχεδιάζει ο ΟΤΕ σύμφωνα με την Ημερησία.

Μια απόφαση σταθμό εξέδωσε στις 20 Ιανουαρίου του 2006 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία δικαιώνει ηθικά και υλικά στέλεχος του ΟΤΕ, που αν και υπερασπίστηκε με σθένος το συμφέρον του Οργανισμού, ”ανταμείφθηκε” με αποπομπή από τη θέση του γιατί αρνήθηκε να συνομολογήσει σε μια κραυγαλέα ”δωρεά” υπέρ των εθνικών προμηθευτών.

Εμπορική: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Εμπορική αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει ότι η διυπουργική ανοίγει τον δρόμο για την πώληση της τράπεζας.

Αγροτική: Σε επιστροφή κεφαλαίου προχωράει η Αγροτική σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει ότι η τράπεζα εξετάζει την καταβολή έκτακτου μερίσματος για προηγούμενες χρήσεις.

Παντεχνική: Ανθίσταται στην κρίση η Παντεχνική σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία σημειώνει ότι η κατασκευαστική αναμένει σημαντικά έσοδα από την Αττική Οδό.

HSBC: Για εξαγορά στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η HSBC, υπό κατάλληλες προϋποθέσεις, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Plus: Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Plus Ελλάς Ε.Ε. δρομολογεί επένδυση στο λιανεμπόριο, ύψους 600 εκατ. ευρώ, αναφέρει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v