Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς επανεξέταση οι ”φούσκες” του ’99

Στο προσκήνιο φέρνει εκ νέου τις υποθέσεις των Τεχνική Ολυμπιακή, Αττικάτ, Ιντερσάτ, Τασόγλου - Delonghi, Aspis Χρηματιστηριακή και Κονταλέξη παραγγελία του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών για άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε υποθέσεις που χειρίστηκε η Κ. Μπουρμπούλια.

Προς επανεξέταση οι ”φούσκες” του ’99
Την ανακίνηση της υπόθεσης για τη χρηματιστηριακή ”φούσκα” του 1999 προκαλεί η παραγγελία του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Χάρη Λακαφώση για άσκηση κακουργηματικών διώξεων κατά επιχειρηματιών και τραπεζών για 5 υποθέσεις τις οποίες χειρίστηκε κατά το παρελθόν η Κ. Μπουρμπούλια.

Αναλυτικότερα, φαίνεται να ανοίγουν πάλι οι υποθέσεις των Τεχνική Ολυμπιακή (Στέγγου), Ιντερσάτ (Μπατατούδη), Αττικάτ (Πανούση), Τασόγλου - Delonghi και Aspis Χρηματιστηριακή, ενώ μέσω της ίδιας παραγγελίας στο στόχαστρο τίθενται και δύο τράπεζες (Alpha Bank Και Bank of America), καθώς στελέχη υποκαταστημάτων τους φέρονται να διενήργησαν μεταφορές ποσών από ειδικούς λογαριασμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μεγαλύτερο μέρος της παραγγελίας του αντεισαγγελέα επικεντρώνεται στην υπόθεση της αγοράς του Πόρτο Καρράςαπό την Τεχνική Ολυμπιακή. Ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να ζητά τόσο τη δίωξη των Κωνσταντίνου και Ζωής Στέγγου όσο και το άνοιγμα των λογαριασμών των μελών του Δ.Σ. και των θυγατρικών εταιριών σε Ελλάδα και Λονδίνο.

Σε ό,τι αφορά τον Σπ. Τασόγλου, ο κ. Λακαφώσης αναφέρει πως από κοινού με τον Ηλία Τσοτάκη φέρεται να έκανε καταθέσεις σε λογαριασμούς της εταιρίας δήθεν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στην πραγματικότητα τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για χρηματιστηριακά παιχνίδια που απέφεραν στον κ. Τασόγλου σημαντικά κέρδη.

Στην ίδια παραγγελία ο κ. Λακαφώσης εκτιμά ότι πρέπει να ζητηθεί απολογία από την ήδη κατηγορούμενο χρηματιστή Ηλία Μπογδάνο για την υπόθεση της χειραγώγησης μετοχών, ενώ πάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα, αιχμές αφήνει και κατά της τότε διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v