ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχεια ρευστοποιήσεων-συσσώρευση

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν οι αναλυτές, οι οποίοι προβλέπουν τάσεις συσσώρευσης για την αγορά, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι το περιθώριο πτώσης είναι περιορισμένο. Καταλύτη πάντως συνεχίζουν να αποτελούν και οι ξένες αγορές.

ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχεια ρευστοποιήσεων-συσσώρευση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Marfin Analysis, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Με τάσεις συσσώρευσης θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, αφομοιώνοντας τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς οι επιχειρηματικές εξελίξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, είναι περιορισμένες, επισημαίνει η Eurobank Securities.

”Μικτή” παραμένει η ψυχολογία, αναφέρει η Proton Securities, η οποία συμπληρώνει πως ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων οι οποίες θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση οι επενδυτές θα αναζητήσουν κατεύθυνση από το εξωτερικό.

Τάσεις συσσώρευσης διέπουν την αγορά, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για την πορεία της Σοφοκλέους ύστερα από την πρόσφατη ”ισχυρή” άνοδο, επισημαίνει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται παράλληλα στα αποτελέσματα χρήσης 2005 που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται, αλλά και στη συμπεριφορά που θα επιδείξουν οι ξένες αγορές, καθώς εκτιμά πως πρόκειται για δύο παράγοντες που θα επηρεάσουν τις επιδόσεις της Σοφοκλέους μεσοπρόθεσμα.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρει πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις, συμπληρώνει όμως πως το περιθώριο πτώσης της αγοράς φαίνεται περιορισμένο με βάση τις συνθήκες που επικρατούν όσον αφορά στα θεμελιώδη στοιχεία, αλλά και στη ρευστότητα.

Οριακά υψηλότερα εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά ύστερα την πρόσφατη υποαπόδοση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες της τάξης του 11% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 277 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι ”ήπιες” κινήσεις αποκόμισης κερδών συνεχίστηκαν σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης έκλεισαν με κέρδη.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Τράπεζας Κύπρου, Εθνικής, ΟΠΑΠ και Alpha Bank, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v