”Σπιντάρουν” οι... υστερήσαντες

Σε εύρος περίπου 40 μονάδων διαμορφώνεται η διακύμανση του Γ.Δ., σε μία ήπιων τόνων και συναλλαγών συνεδρίαση. Μεγαλύτερη είναι η απόδοση για μετοχές εταιρειών και κλάδων, όπου σημειώνονται διεργασίες επιχειρηματικού χαρακτήρα. Σημαντικά κέρδη για ΝΕΛ, θυγατρικές μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο, LogicDIS και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία αποτίμησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διατηρείται το ήπιο κλίμα μετά το ”άνοιγμα” της υπόλοιπης αγοράς.

Ο Γ.Δ. διαμορφώνεται, με μικρές διακυμάνσεις (που δεν ξεπερνούν τις 40 μονάδες), μεταξύ των 3.942,3 – 3.973,8 μονάδων, με συναλλαγές που φτάνουν στα περίπου 165 εκατ. ευρώ (στις 14:50).

Όπως αναμενόνταν, μετοχές εταιρειών που άμεσα είτε έμμεσα εμπλέκονται σε επιχειρηματικές διεργασίες (ορισμένες από αυτές προεξοφλείται πως θα καταλήξουν σε συνεργασίες), κερδίζουν ικανό μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση της ΝΕΛ, της LogicDIS, της Chipita και ορισμένων ακόμη που υπεραποδίδουν με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφωνόνταν -περίπου στις 15:00- στο 1,5 προς 1, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης αντιδρούσε θετικά.

Δεν είναι τυχαίο πως ο MID-40 ενισχυόνταν κατά 1,07% όταν ο FTSE-20 αντιδρούσε μόλις κατά 0,7%.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση του SC-80 (1,8%) και λιγότερο του 140άρη (0,26%).

Από πλευράς απόδοσης, ξεχώριζαν οι ΝΕΛ μέχρι τα 0,88 ευρώ, Κούμπας μέχρι τα 1,34 ευρώ, Σωληνουργεία Κορίνθου μέχρι τα 1,49 ευρώ, αλλά και Σιδενόρ, ΕΛΒΑΛ και Cyclon, Μάρακ, LogicDIS, Μύλοι Λούλη, Λεβεντέρης και αρκετών ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, φαίνεται πως η επιλεκτική προσέγγιση σε επιμέρους τίτλους θα έχει συνέχεια, καθώς με τους βασικούς δείκτες σε συσσώρευση (ή και ήπια διόρθωση) υπεραπόδοση εμφανίζουν μετοχές της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v