ΑΧΕ: Ανάκαμψη ύστερα από την ”διόρθωση”

Ανάκαμψη εκτιμούν οι αναλυτές πως θα εμφανίσει σήμερα η Σοφοκλέους, ύστερα από την πρόσφατη ”διόρθωση” την οποία και χαρακτηρίζουν ως μια υγιή αντίδραση. Διατηρείται η θετική ψυχολογία, ενώ το βλέμμα παραμένει στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΑΧΕ: Ανάκαμψη ύστερα από την ”διόρθωση”
Τι εκτιμάται για σήμερα: ”Rebound” προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, σε συνέχεια της διόρθωσης της περασμένης εβδομάδας.

Αναστροφή της τάσης προβλέπει και η Proton Securities, η οποία επισημαίνει πως η εγχώρια αγορά υποαπέδωσε στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Με τάσεις συσσώρευσης κινήθηκε η αγορά την Παρασκευή αναφέρει η Εγνατία Finance σύμφωνα με την οποία η ”ήπια” διόρθωση αποτέλεσε μια υγιής αντίδραση ύστερα από το ράλι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του δείκτη κατά 10% από τις αρχές του έτους, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί ένδειξη πως πρόκειται για μια σημαντική διόρθωση της αγοράς.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει πως δεν διακρίνει κάποιους λόγους οι οποίοι και να δικαιολογούν μια σημαντική πτωτική κίνηση της αγοράς, προσθέτοντας πως με δεδομένο το γεγονός ότι η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές παραμένει αμετάβλητη, προβλέπει αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος άμεσα.

Υψηλότερα εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα ανοίξει η αγορά σήμερα, ύστερα από τις τελευταίες τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η τρέχουσα εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από νευρικότητα και έντονες διακυμάνσεις και δη έως ότου ολοκληρωθεί η διόρθωση.

Επισημαίνει πάντως πως η αγορά δεν θα έχει μονομερή συμπεριφορά, καθώς εκτιμά ότι η διόρθωση θα έχει εξαιρέσεις αφού το ενδιαφέρον στην μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση δείχνει ακόμα ικανό να αντέξει την ψυχολογική πίεση ενός πτωτικού Γενικού Δείκτη.

Επίσης, αναφέρει πως η χρονική απόσταση έως τις πρώτες ειδήσεις κερδοφορίας που θα έδιναν νέο περιεχόμενο για επεξεργασία στην αγορά φαίνεται ότι είναι ακόμα μακριά και οι δύο εβδομάδες που μεσολαβούν έως τις πρώτες ουσιαστικές αναφορές στα οικονομικά πεπραγμένα του 2005 αποτελούν το ελάχιστο χρονικό διάστημα στο οποίο αναμένεται η αγορά να εμφανίσει αύξηση της μεταβλητότητας και μετατόπιση κεφαλαίων σε υστερήσαντες ποιοτικούς τίτλους ή απλά σε εταιρίες με επιχειρηματικά stories σε εξέλιξη.

Τόσο η επιμέρους όσο και η γενική εικόνα παραπέμπει σε μια περαιτέρω υποχώρηση τιμών έως τα επίπεδα των 3.850 μονάδων με ενδιάμεσα επίπεδα στήριξης στις 3.934 μονάδες, αναφέρει παράλληλα η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Σημειώνει επίσης πως παραμένει επιφυλακτική αυτή την εβδομάδα σε ότι αφορά την βραχυχρόνια πορεία του Γενικού Δείκτη, επισημαίνοντας πως ”με σύμμαχο την ρευστότητα των 4.000 μονάδων θα αναμέναμε συρρίκνωση των συναλλακτικών όγκων και την διαμόρφωση συνθηκών συσσώρευσης πριν την επανατοποθέτηση μας στην αγορά η οποία βρίσκεται σε μια φάση απόλυτα φυσιολογικής διόρθωσης πριν την δοκιμασία νεότερων υψηλότερων επιπέδων για το 2006”.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,87% με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 535 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι κινήσεις αποκόμισης κερδών συνεχίστηκαν στην αγορά, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η αυξημένη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνικής και ΔΕΗ, προσθέτει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v