Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin FG: Κάλυψη ξεκινάει η Deutsche Bank

Κάλυψη για τη μετοχή της Marfin Financial Group με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο τα 25 ευρώ ξεκινάει η Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου και τίτλο ”Με όρεξη για ανάπτυξη”.

Μarfin FG: Κάλυψη ξεκινάει η Deutsche Bank
Κάλυψη για τη μετοχή της Marfin Financial Group με σύσταση buy” και τιμή-στόχο τα 25 ευρώ ξεκινάει η Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, και τίτλο ”Με όρεξη για ανάπτυξη”.

Επισημαίνει επίσης πως η αποτίμηση της Marfin Financial Group είναι ”ελκυστική” καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με 24% discount σε σχέση με τους υπόλοιπους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους.

Σύμφωνα με τον ξένο οίκο ”μοχλός ανάπτυξης” για την Marfin θα αποτελέσει η ικανότητά της να γίνει μια εμπορική τράπεζα. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρει πως στην παρούσα φάση η παρουσία του ομίλου στον συγκεκριμένο τομέα είναι πολύ μικρή, αντιπροσωπεύοντας το 20% των ενοποιημένων εσόδων.

Η στρατηγική της Marfin επικεντρώνεται στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της λιανικής μέσω της οργανικής ανάπτυξης (διαθέτει 11 υποκαταστήματα και σκοπεύει να λειτουργήσει ακόμη 3 – 5 περίπου), αλλά και μέσω ”καιροσκοπικών” εξαγορών, τονίζει ο ξένος οίκος.

”Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων τραπεζικών ιδρυμάτων και η Marfin θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση των μικρών και των μεσαίου μεγέθους τραπεζών”, αναφέρει η Deutsche Bank.

Συμπληρώνει δε πως ”με στόχο να είναι σε θέση να αποκτήσει μικρότερου μεγέθους τράπεζες, η Marfin αύξησε τα κεφάλαιά της κατά 400 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2005”.

Για το 2006 ο ξένος οίκος προβλέπει αύξηση στα έσοδα από προμήθειες κατά 58%, καθοδηγούμενα από τα τρία πρόσφατα deals που πραγματοποίησε ο όμιλος, τη συμφωνία με την IRF στην επενδυτική τραπεζική, την απόκτηση του 49% του ”Υγεία” αλλά και την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου και Αναδόχου στην αύξηση κεφαλαίου της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Αυτά τα τρία deals αναφέρειο ξένος οίκος, θα προσδώσουν στην εταιρεία, σύμφωνα με τη διοίκηση, προμήθειες ύψους 10 εκατ. ευρώ στο 2006.

Σημειώνει επίσης, πως από το σύνολο των προμηθειών της Marfin, 36% προέρχεται από τον τομέα της εμπορικής τραπεζικής, 2% από την επενδυτική τραπεζική και άλλες δραστηριότητες και το υπόλοιπο 62% από συναλλαγές τίτλων.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank η μετοχή της Marfin Financial Group διαπραγματεύεται 26,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005, και 20 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2006.

Επίσης, η Deutsche Bank αναφέρει πως προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα καταγράψουν αύξηση 81% στο 2005, ενώ εκτιμά πως θα ενισχυθούν κατά 51% την περίοδο μεταξύ 2005 και 2007, με τα έσοδα να ενισχύονται με ρυθμό της τάξης 95% το 2005 και 70% το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v