Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για τα σενάρια πώλησης του ΟΤΕ

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα προσελκύσουν ΟΤΕ και Cosmote σύμφωνα με τα reports των αναλυτών, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος περί κυβερνητικής πρόθεσης να διατεθεί το ποσοστό που κατέχει στον ΟΤΕ προς ξένο όμιλο. Πως σχολιάζουν HSBC, Proton, Marfin.

Οι αναλυτές για τα σενάρια πώλησης του ΟΤΕ
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένουν οι αναλυτές ότι θα φέρει τον ΟΤΕ και την Cosmote δημοσίευμα του κυριακάτικου Βήματος, σύμφωνα με το οποίο το δημόσιο εξετάζει την πώληση του Οργανισμού τον Οκτώβριο.

Μια τέτοια κίνηση αναφέρει στο πρωινό της report η HSBC δεν πρέπει να αναμένεται πριν την είσοδο στο ρουμανικό χρηματιστήριο της Rom Telecom, την ολοκλήρωση του σχεδίου εθελουσίας στον ΟΤΕ και την απόκτηση εκ μέρους του Οργανισμού των μειοψηφιών της Cosmote.

Μεσοπρόθεσμα, οι αναλυτές της HSBC εκτιμούν πως η πιθανότητα εξαγοράς των ποσοστών της Cosmote έχει νόημα τόσο στρατηγικά όσο και οικονομικά. Συνολικά για την πιθανότητα πώλησης του ΟΤΕ εκ μέρους του δημοσίου η HSBC διατηρεί τις αμφιβολίες της.

Τη νομική διάσταση του εγχειρήματος επισημαίνει η Marfin Analysis, αναφέροντας πως για την πώληση απαιτείται αλλαγή του νομικού καθεστώτος ώστε να μπορέσει το Δημόσιο να μειώσει το ποσοστό του κάτω του 33%. Συνολικά, η Marfin εκτιμά πως η πώληση του κρατικού μεριδίου στον ΟΤΕ θα αυξήσει την επιχειρηματική ευελιξία του Οργανισμού στο πλαίσιο μιας υψηλών απαιτήσεων και ανταγωνιστικής αγοράς ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών.

Από την πλευρά της, η Proton θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο οι τίτλοι του ΟΤΕ και της Cosmote να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v