Αποθέρμανση...

Η διάψευση των προσδοκιών για πιθανή επιστροφή κεφαλαίου από τον ΟΠΑΠ, που σε μεγάλο βαθμό είχε καλλιεργηθεί από τους ίδιους τους αρμόδιους, δημιούργησε κλίμα επιφυλακτικότητας στην αγορά. Ο Γ.Δ. υποχώρησε μέχρι και 0,18%, για να αντιδράσει και πάλι προς τις 3.997 μονάδες μετά τις 12:20. Από πλευράς κερδισμένων ξεχωρίζει το ”Ιασώ”, με τιμή στα 4,70 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όλα τα ”μεγάλα” εμφανίζουν περιορισμένη υποχώρηση.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτοί που στο χθεσινό κλείσιμο επιχειρούσαν να πιέσουν το Γ.Δ. χαμηλότερα κινούνται και σήμερα με την ίδια επιδίωξη, πλην όμως η προσπάθεια αποθέρμανσης είναι εμφανώς ορατή.

Αναμφίβολα, η νέα θέση της διοίκησης του ΟΠΑΠ ως προς την επιστροφή κεφαλαίου, που οδηγεί σε υποχώρηση μέχρι και 3,7% χαμηλότερα τη μετοχή, δημιουργεί κλίμα.

Θα επιμείνουμε πως ανάλογη διάψευση προσδοκιών, οι οποίες ωστόσο είχαν καλλιεργηθεί από τους ίδιους τους αρμόδιους, υπήρξε και χθες αναφορικά με τον ΟΛΠ-ΟΛΘ.

Από λίγο υποχωρούν, μετά την αρχικά ανοδική αντίδραση ο ΟΤΕ στα 18,74 ευρώ, η Alpha στα 28,86 ευρώ, η Εμπορική στα 29,16 ευρώ, η Αγροτική στα 5,28 ευρώ, ενώ ακολουθούν Intralot, ΓΕΚ και ΕΛΤΕΧ.

Ο Γ.Δ. από τα υψηλά της αρχής, πάνω από τις 4.000 μονάδες βεβαίως, βρέθηκε μετά τις περίπου 12:10 να υποχωρεί μέχρι και 0,18% χαμηλότερα, προς τις 3.988,6 μονάδες.

Μεταξύ των μετοχών που αντιδρούν ανοδικά ξεχώρισαν μετά τις 12:15 το ¨”Ιασώ”, με εύρος διακύμανσης από 4,32 μέχρι 4,46 ευρώ, ενώ συνεχίζουν οι Σιδενόρ στα 4,62 ευρώ, Χαλκόρ στα 3,26 ευρώ και ΕΛΒΑΛ στα 3,12 ευρώ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η μετοχή της Τεγόπουλος διαμορφώνεται πλέον στα 1,95 ευρώ, του Τηλέτυπου στα 4,56 ευρώ, ενώ επίσης με κέρδη κινούνται Ρόκας, Αspis Bank, Εγνατία (στα 5,56 ευρώ πλέον) και Μαΐλλης, Τιτάν, Σαράντης, Κύπρου, Γερμανός, Eurobank, Fourlis, Notos, Ιατρικό, Attica Συμμετοχών, ΕΧΑΕ, ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών και ορισμένες ακόμη.

Θεωρούμε ότι, με τους αστάθμητους παράγοντες να προκύπτουν καθημερινά (χθες ο ΟΛΠ-ΟΛΘ, σήμερα ο ΟΠΑΠ), ενισχύεται η επιφυλακτικότητα ορισμένων παικτών, οι οποίοι επιμένουν πως το παιχνίδι της προεξόφλησης κρύβει αρκετούς κινδύνους.

Κατά συνέπεια, επισημαίνουμε ότι θα πρέπει ορισμένες φορές να περιμένουμε την επισημοποίηση της θέσης ακόμη και των ίδιων των κυβερνητικών παραγόντων, προτού θεωρηθεί δεδομένη μία επιχειρηματική λύση.

Ή το ενδεχόμενο -για παράδειγμα- επιστροφής κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v