Ο Τύπος της Παρασκευής

Η νίκη της Χαμάς, το νέο deal για τη LogicDis, οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το Τ+3, οι αγωγές από την Αττικό Μετρό, αλλά και η ρήξη ΓΣΕΕ – ΣΕΒ για τις απολύσεις είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η νίκη της Χαμάς, το νέο deal για τη LogicDis, οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το Τ+3, οι αγωγές από την Αττικό Μετρό, αλλά και η ρήξη ΓΣΕΕ – ΣΕΒ για τις απολύσεις είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Χαμάς: Ανατροπές φέρνει η νίκη της Χαμάς επισημαίνει η Καθημερινή σύμφωνα με την οποία ο αναπάντεχος θρίαμβος της αναμένεται να ανατρέψει τις λεπτές ισορροπίες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Τα πάνω κάτω φέρνει στη Μέση Ανατολή και τον κόσμο ο εκλογικός θρίαμβος της Χαμάς σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία που συμπληρώνει ότι το Ισραήλ ζητά την απομόνωση της Χαμάς.

Πιλάβιος: ”Δεν θέλουμε να υπάρχουν άτυπες πιστώσεις” δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλ. Πιλάβιος σε συνέντευξη Τύπου σημειώνει η Ημερησία.

Με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και να προστατευθούν τόσο οι επενδυτές όσο και οι χρηματιστηριακές εταιρίες, ο κ. Αλ. Πιλάβιος ανακοίνωσε χθες την τροποποίηση της απόφασης για την παροχή πιστώσεων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Συνεχίζεται ο χορός των deals, πιστοποιώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ελληνική αγορά αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις σύμφωνα με την οποία η είδηση της εξαγοράς του 49% του ”Υγεία” από την Marfin αιφνιδίασε τη Σοφοκλέους, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι υπάρχουν νέα deals στον ορίζοντα.

Δηλώσεις ΦΠΑ: Παρατείνονται η υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2005 (Ε9), υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών και η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ αναφέρει η Καθημερινή.

ΓΣΕΕ-ΣΕΒ: Διπλό ”όχι” από κυβέρνηση και συνδικαλιστικές οργανώσεις εισέπραξε χθες ο ΣΕΒ στο αίτημα που διατύπωσε επισήμως με επιστολή του προς το υπουργείο Απασχόλησης για αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, επισημαίνει Το Βήμα.

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στον ΣΕΒ προωθώντας σχέδιο ”μεταρρύθμισης” Νο 2 στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στο ωράριο του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αναφέρουν Τα Νέα.

Τράπεζες: Στο β’ τρίμηνο του 2006 αναμένεται να πραγματοποιηθούν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από μεγάλες και μικρές τράπεζες σύμφωνα με την Ημερησία η οποία προσθέτει ότι στόχος είναι η βελτίωση της ρευστότητας και της κεφαλαιακής επάρκειας, αλλά και η υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και εξαγορών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Λιμάνια: Ιδιωτικά κεφάλαια για να συμμετάσχουν στην αναδιοργάνωση των ελληνικών λιμανιών αναζητεί η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή που αναφέρει πως το θέμα απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη.

Επενδύσεις: Που επενδύουν οι εταιρίες του κλάδου των επενδύσεων αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία παράλληλα παραθέτει τις μετοχές εκείνες που αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές τους.

ΔΕΗ: Την πολιτική της παντελούς έλλειψης συντήρησης στο δίκτυο διανομής εφαρμόζει η ΔΕΗ τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΟΤΕ: Απειλές για κινητοποιήσεις εκσφενδόνισε χθες η Ομοσπονδία εργαζομένων του ΟΤΕ, επειδή φαίνεται ότι έχει περιέλθει σε πλήρη στασιμότητα το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου, αναφέρει το Κέρδος.

Έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΟΤΕ προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των διαδικασιών για την εθελουσία έξοδο περίπου 5.500 υπαλλήλων στον ΟΤΕ, καθώς έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες αφότου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος και ήδη περισσότεροι από 700 έχουν απολυθεί χωρίς να λαμβάνουν συντάξεις, τονίζει Το Βήμα.

Εμπορική: Προκρίνονται τελικά δυο λύσεις για την Εμπορική Τράπεζα αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζεται αρνητικά η πώλησή της σε άλλη ελληνική τράπεζα.

LogicDis: Στον έλεγχο της Singular περνάει η LogicDis σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει πως το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 23,9 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία συμμετοχών που ελέγχει τη Singular, GIT Holdings, συμφώνησε με την Eurobank να αποκτήσει το 42,7% της LogicDis αναφέρει η Καθημερινή.

Intracom: Η επιστροφή της Intracom στο επίκεντρο των επιχειρηματικών εξελίξεων συνέπεσε με τη ραγδαία άνοδο του Γενικού Δείκτη στη Σοφοκλέους, ενώ όσα ανακοινώνονται από τη διοίκηση της εταιρίας σε συνδυασμό με την περιρρέουσα φημολογία τους τελευταίους έξι μήνες τροφοδοτούν τους αναλυτές με υλικό για νέες τιμές-στόχους της μετοχής, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Μηχανική: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Αττικό Μετρό κατά της Μηχανικής και του Πρ. Εμφιετζόγλου και κατά αλλοδαπών εταιριών, καταγγέλλοντας ότι στον ”βωμό εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων διαχέουν στον Τύπο αναληθείς και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς”, επισημαίνει η Ημερησία.

Νίκας: Στη Βαλκανική επικεντρώνει τις επενδυτικές της προσπάθειες η Νίκας και για τον λόγο αυτό προχωρεί σε αποχώρησή της από τις ΗΠΑ, θέμα το οποίο θα απασχολήσει τη γενική συνέλευση στις 24 Φεβρουαρίου, αναφέρει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v