Στην πληροφορική η σκυτάλη των deals

Νέο deal - από το χώρο της πληροφορικής αυτήν την φορά - κερδίζει τις εντυπώσεις, καθώς η GIT (Singular) απέκτησε από την Eurobank τον έλεγχο της LogicDis. Παράλληλα, ο όμιλος Βαρδινογιάννη φέρεται να αποκτά μέρος της συμμετοχής της Τεγόπουλος στον Τηλέτυπο. Επίμονοι οι αγοραστές σε Coca Cola, όμιλο Βιοχάλκο, επιθετικότεροι στο Γερμανό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συμφωνίες, συζητήσεις και φήμες συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς.

Με το Γ.Δ. ωστόσο να διαμορφώνεται οριακά πέριξ των 4.000 μονάδων και από τους βασικούς δείκτες να υπεραποδίδει μόνο ο SC-80.

Την ίδια στιγμή επισημοποιούνται οι πρώτες εξελίξεις στον Τηλέτυπο, η GIT (μητρική της Singular) προχωρά στην εξαγορά της LogicDIS από τη Eurobank και η αναδιανομή θέσεων – χαρτοφυλακίων καλά κρατεί στα υψηλά 64 μηνών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον και όχι μόνο παραμένει επικεντρωμένο στις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, Notos Com, μικρότερες τράπεζες και επιλεγμένους τίτλους εταιριών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι ενδεικτικές οι τοποθετήσεις που πραγματοποιούνται προς τα 2,20 ευρώ της Eurodrip, τα 1,46 ευρώ της Kego, τα 1,15 της Lavipharm, τα 1,32 της Αθηνάς, τα 1,48 του Κορδέλλου, ενώ συνεχίζουν Μπήτρος, Λούλη, Πετζετάκις και ξεπερνά το 1 ευρώ η μετοχή της Χατζηιωάννου.

Η αυξημένη μεταβλητότητα, οι έντονες διακυμάνσεις είναι πλέον καθημερινό χαρακτηριστικό και γνώρισμα ακόμη και για μετοχές εταιριών του FTSE-20.

Εκτίμηση, που ενισχύεται και σήμερα, καθώς από την αρχή οι αγοραστές στη μετοχή της Coca Cola φάνηκαν ιδιαίτερα επιθετικοί (μέχρι και 5% υψηλότερα στα 25,20 ευρώ), βεβαίως στη Βιοχάλκο (με 4,4% μέχρι τα 9,16 ευρώ), ενώ την τελευταία μισή ώρα ανάλογες κινήσεις σημειώνονται στο Γερμανό μέχρι τα 17,30 ευρώ και προς τα 23,72 ευρώ της Motor Oil.

Για τη συνέχεια, τους ”παίχτες” δεν φαίνεται να απασχολεί τόσο η διακράτηση ή όχι των 4.000 μονάδων (άλλωστε τοποθετούν τη στήριξη της αγοράς στις 3.970-3.975) όσο στην επιβεβαίωση συμφωνιών και συζητήσεων που έχουν δρομολογηθεί στο παρασκήνιο της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v