Ο Τύπος της Πέμπτης

Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, στην αύξηση της προκαταβολής φόρου, στο ”ράλι” που καταγράφουν οι τιμές των μετάλλων, αλλά και στην αποκρατικοποίηση της Εμπορικής αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, στην αύξηση της προκαταβολής φόρου, στο ”ράλι” που καταγράφουν οι τιμές των μετάλλων, αλλά και στην αποκρατικοποίηση της Εμπορικής αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ακίνητα Δημοσίου: Πρόσκληση σε ιδιώτες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και για την κατασκευή μικρών και μεγάλων δημοσίων έργων, απηύθυνε χθες ο υπουργός οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, αναφέρει η Καθημερινή.

Με στροφή σε σύγχρονα χρηματοοικονομικά εργαλεία η κυβέρνηση επιχειρεί να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια, να βελτιώσει επί μονίμου βάσεως την υποδομή της χώρας, αλλά και να εξοικονομήσει πολύτιμους πόρους, σύμφωνα με το Κέρδος.

Προκαταβολή Φόρου: Τη σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου από τις ανώνυμες εταιρίες, τις ΕΠΕ και τις τράπεζες στα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σημειώνει η Καθημερινή.

Το σοκ που επήλθε στην αγορά από την αιφνίδια αύξηση της προκαταβολής φόρου, φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια, με τον Γιώργο Αλογοσκούφη να προαναγγέλλει χθες περαιτέρω αύξηση, υποστηρίζοντας ότι και ο βιομηχανικός κόσμος θα πρέπει να συνεισφέρει στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων, τονίζει το Κέρδος.

Η κυβέρνηση απειλεί τις επιχειρήσεις να αυξήσει κι άλλο, στο 100%, την προκαταβολή φόρου επί των κερδών προκειμένου να συνεισφέρουν κι αυτές στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων, αναφέρει Το Βήμα.

ΣΕΒ: Νέο κύμα ψύχους αυτή τη φορά από τους βιομηχάνους και με θύματα τους εργαζομένους, αναμένεται από σήμερα σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία που συμπληρώνει πως στο πολικό κλίμα των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών μέτρων ο ΣΕΒ θα ζητήσει από τον Π. Παναγιωτιόπουλο: απολύσεις στο 10%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση της πρόσληψης ανέργων πολυτέκνων κ.α.

Κατάργηση των περιορισμών για τις ομαδικές απολύσεις ζητά ο ΣΕΒ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Την έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου για την αιφνιδιαστική αύξηση του συντελεστή της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος από το 55% στο 65% μετέφερε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, τονίζει Το Βήμα.

Τράπεζες: Δυσβάστακτο θα είναι για τις μικρές τράπεζες το κόστος ενσωμάτωσης των νέων κανόνων της Επιτροπής της Βασιλείας για την κεφαλαιακή επάρκεια επισημαίνει η Καθημερινή.

Μεγάλη αύξηση κερδών προεξοφλείται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2006 για τις τράπεζες καθώς δεν είναι μόνο τα έσοδα από τη λιανική που συμβάλλουν καταλυτικά, αλλά και η βελτίωση του Χ.Α., το οποίο αναμένεται να ενισχύσει ιδιαίτερα τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις και Παράγωγα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μέταλλα: Ακάθεκτο συνεχίζεται το ράλι στις τιμές των μετάλλων αναφέρει η Ημερησία η οποία παράλληλα επισημαίνει το νέο ρεκόρ για ασήμι, πλατίνα, αλουμίνιο.

Eurobank: Στα 530 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη της Eurobank σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει ότι προτεραιότητα για τη διοίκηση της Τράπεζας αποτελούν οι αγορές της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Εμπορική: Με την πρόσληψη του συμβούλου αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η μάχη για την απόκτηση της Εμπορικής, αναφέρει η Ημερησία.

Σκληρή γραμμή επιλέγει η κυβέρνηση στο θέμα της Εμπορικής και αποφασίζει να καλέσει και άλλους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο εγχείρημα της αποκρατικοποίησης, σημειώνει το Κέρδος.

ΔΕΗ: Για οι ΑΧΕ είναι επιφυλακτικές για τη ΔΕΗ σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία συμπληρώνει ότι οι αναλυτές ”βλέπουν” ανάκαμψη μέσω αυξήσεων στα τιμολόγια.

Θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού θέτει πιεστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Δ. Μανιατάκης σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΚΑΕ: Εντείνεται η φημολογία για διαπραγματεύσεις των βασικών μετόχων των ΚΑΕ με την BC Partners που απέκτησε πρόσφατα την Hyatt επισημαίνει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v