Βόλτες πάνω από τις 4.000 μονάδες

Η συνέχεια αναμένεται αρκούντως ενδιαφέρουσα, καθώς ο Γ.Δ. μεθοδικά σταθεροποιείται υψηλότερα των 4.000 μονάδων, με αυξημένες συναλλαγές και... μπροστάρηδες ισχυρούς βιομηχανικούς ομίλους, αλλά και πλήθος επιχειρηματικών κινήσεων στο παρασκήνιο, που αργά ή γρήγορα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε φάση συσσώρευσης με αυξημένες συναλλαγές και μεθοδικό ”μάζεμα” κινείται υψηλότερα των 4.000 μονάδων η αγορά.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο μέχρι στιγμής (12:20) υψηλός τζίρος, καθώς έφτανε στα 67 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 2,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και πακέτα.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές διαμορφώνονταν στο 30 προς 39, με αυξημένη συναλλακτικότητα στις μετοχές Σιδενόρ, Χαλκόρ, ΕΛΒΑΛ και Βιοχάλκο, Νotos, Μαίλλης, Πειραιώς ΕΕΑ, ΑSpis, 3E, Ολυμπιακή, Τεχνική, ΝΕΛ, Εγνατία, ΔΟΛ, Motor Oil και Τρ. Αττικής.

Η αυξημένη εμπορευσιμότητα για ακόμη μία συνεδρίαση μετοχών του ομίλου Βιοχάλκο (περί τα 3,9 εκατ. ευρώ) ενισχύει αρχικές εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς περί ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Από πλευράς απόδοσης, η Σιδενόρ κερδίζει 9,60%, η Χαλκόρ 7,17%, η ΕΛΒΑΛ 6,1%, η δε μητρική Βιοχάλκο 2,5%.

Η μεθοδικότερη, όμως, παρακολούθηση της συνεδρίασης, κυρίως μετά τις 12:38, οπότε ο Γ.Δ. κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,19% και 0,24% προς τις 4.018 μονάδες προσφέρει ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τη συνέχεια.

Καταρχήν, η μετοχή του Ηρακλή αντιδρά κατά 0,75%, η ΔΕΗ κερδίζει έδαφος, στο ΙΑΣΩ επιχειρείται μεθοδικό μάζεμα μεταξύ των 4,36-4,44 ευρώ, στο Noto πραγματοποιούνται πακέτα, ο ΟΤΕ κερδίζει 0,75%, ενώ εύλογα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις από το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Με βάση τα πακέτα που έχουν πραγματοποιηθεί στον Τηλέτυπο, τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις (5,4%) εικάζεται πως βασικός μέτοχος μειώνει σταδιακά τη θέση του με ορισμένους στην αγορά να προεξοφλούν το μηδενισμό της συμμετοχής του, με αγοραστή πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άλλων ήδη υφιστάμενων βασικών μετόχων.

Οι εξελίξεις στον κλάδο, τόσο στα επιμέρους όσο και συνολικότερα είναι εμφανείς πλέον, με τη μετοχή του Τεγόπουλου να αντιδρά κατά 0,53% και του ΔΟΛ στα 1,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v