Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπτύσσει ταχύτητα ο Mid 40

Ενδιαφέρονται για τις μετοχές – επιλογές τους κυρίως και όχι τόσο για την προσέγγιση της ψυχολογικού χαρακτήρα περιοχής των 4.000 μονάδων οι ενεργοί παίκτες. Οι Eurobank, Πειραιώς και Βιοχάλκο υπεραποδίδουν από τον ”20άρη”, καθώς από τον Mid 40 οι ”πτωτικές” μετοχές δεν ξεπερνούσαν τις 5 μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον FTSE-20 σε ήπιους ρυθμούς (0,4%) και εμφανώς επιθετικότερο τον Mid 40 (1,6%), η αγορά διαμορφώνεται προς τις 3.980 μονάδες. Από τον ”20άρη” υποχωρούν τέσσερις μετοχές και μόλις 5 από τον ”40άρη”, όπου το ποσοστό θετικής μεταβολής και συναλλαγών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό σε αρκετές περιπτώσεις.

Ισχυρότερη είναι η τάση της Ελληνικής Τεχνοδομικής (3,5%) προς τα 6,56 ευρώ, των Τέρνα - ΓΕΚ (προς τα 9,70 ευρώ, 6,88 ευρώ αντίστοιχα), θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, συνολικότερα του ομίλου Μυτιληναίου, τίτλων του μεσαίου τραπεζικού χώρου, του Ιατρικού Αθηνών (2,98 ευρώ, με 5,7%), και βεβαίως των Intralot και ΔΟΛ.

Η μετοχή της Intralot ενισχύεται κατά 2,5% στα 17,70 ευρώ, του ΔΟΛ κατά 3,1% στα 3,40 ευρώ, ενώ το Αλουμίνιον της Ελλάδος διαμορφώνεται πλέον μόλις 60 λεπτά χαμηλότερα των 40 ευρώ.

Θα λέγαμε πως η αγορά με ήπιο ρυθμό στον πυρήνα της και επιθετικότερα στην περιφέρειά της κινείται ανοδικά, χωρίς ωστόσο οι παίκτες να ενδιαφέρονται τόσο για την προσέγγιση του ψυχολογικού ορίου των 4.000 μονάδων, όσο για τη συντήρηση της φοράς επιλεγμένων μετοχών ενεργειακών ομίλων, επιχειρήσεων από το χώρο της υγείας, τον ευρύτερο μεταλλουργικό κλάδο και την ποιοτική μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Και αυτό μέχρι στιγμής επιτυγχάνεται με τις συναλλαγές να ξεπερνούν, ύστερα από μία ώρα συνεδρίασης, τα 50 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων πραγματοποιείται σε τίτλους του ”40άρη” (Μυτιληναίος, ΕΛΤΕΧ, Marfin FG, J&P Άβαξ, Γενική Τράπεζα, Ιατρικό Αθηνών, ΓΕΚ, Εγνατία Τράπεζα, Φουρλής και Attica Συμμετοχών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v