Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Yψηλότερα ο πήχης από UBS

Στα 28,7 ευρώ, από 21,7 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή–στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η UBS σε έκθεσή της (23/1), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 1”. Για το τρέχον έτος το καθαρό μέρισμα ανά μετοχή εκτιμάται στο 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

Μυτιληναίος: Yψηλότερα ο πήχης από UBS
Στα 28,7 ευρώ, από 21,7 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή–στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η UBS σε έκθεσή της (23/1), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 1”.

H νέα τιμή–στόχος αποδίδεται στο πρόγραμμα περικοπής δαπανών του Αλουμινίου της Ελλάδος και στις αναμενόμενες ισχυρές ταμειακές ροές από τις τιμές του Αλουμινίου το τρέχον έτος.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου που μπορεί να προκύψει από την πώληση ακινήτων, τις εξαγορές δικαιωμάτων μειοψηφίας, αλλά και τον ενεργειακό κλάδο γενικότερα.

Παράλληλα, επισημαίνει πως λόγω σωστών χειρισμών ο Μυτιληναίος πωλούσε την αλουμίνα σε τιμές υψηλότερα ακόμα και των 500 δολαρίων ανά τόνο, ενώ για το τρέχον έτος οι εκτιμήσεις για τη spot τιμή προβλέπουν ότι θα κυμανθεί στα 350 δολάρια ανά τόνο.

Σε ό,τι αφορά το Αλουμίνιον της Ελλάδος, η UBS εκτιμά πως αν η τιμή της αλουμίνας σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 370 δολαρίων/τόνο, από το 2010 θα προσθέσει περίπου 20 ευρώ στη μετοχή του εταιρίας και περίπου 5,3 ευρώ στη μετοχή της μητρικής.

Για το τρέχον έτος το καθαρό μέρισμα ανά μετοχή εκτιμάται στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή, ενώ για το 2005 στα 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v